Cold Chain Connect verbindt transportspecialisten

"De vrachtsector voor bederfelijke goederen ontwikkelt zich snel"

Nu groenten en fruit naar steeds meer bestemmingen over de hele wereld worden geëxporteerd, wordt de cold supply chain steeds belangrijker. Melvin Xavier, van Cold Chain Connect, is een specialist in de wereldwijde verscheping van bederfelijke goederen. In de afgelopen jaren heeft hij een aantal belangrijke trends opgemerkt die zich snel ontwikkelen in de sector.

Het team van Cold Chain Connect met rechts Melvin Xavier

"Wereldwijd neemt de vraag naar gezonder en verser fruit toe en daardoor wordt de koudeketen meer dan ooit wereldwijd. Zeker nu er in China en India een groeiende middenklasse is, neemt de vraag naar versproducten en producten van hogere kwaliteit toe, waardoor ook de supply chain onder druk komt te staan. De vraag neemt dus niet alleen toe, wat van invloed is op de supply chain, maar er is ook veel meer aandacht voor de kwaliteit, integriteit en gezondheid van deze producten."

"De extra aandacht voor de kwaliteit van deze producten blijkt ook uit de regelgeving die de overheid oplegt. In het afgelopen decennium hebben overheden de regelgeving aangescherpt en ook supply chain bedrijven investeren tegenwoordig meer in certificaten die hun betrokkenheid bij het veilig opslaan en transporteren van de producten aantonen. Veel expediteurs investeren nu fors in onderzoek en ontwikkeling om hun technologie, veiligheid en efficiëntie te verbeteren. Daarnaast besteden fabrikanten ook meer processen uit aan externe en logistieke bedrijven om hun bedrijfsvoering te verbeteren."

De bederfelijke goederenindustrie is dus een snel veranderende industrie, maar er is geen gemeenschappelijk platform waar alle expediteurs kunnen aansluiten. Daarom is Melvin Xavier in 2018 met zijn bedrijf begonnen. "Ik ben de laatste 15 jaar betrokken geweest bij mijn familievrachtbedrijf in Dubai. In die periode vond ik het altijd moeilijk om wereldwijd de juiste partners te vinden om mijn bederfelijke goederen af te handelen. Hoewel er veel algemene vrachtnetwerken waren (waar ik wereldwijd tal van partners kon vinden), was er niet één die mij zou helpen om een bederfelijke specialist te vinden die bij onze expertise paste. Daarom heb ik samen met mijn partners Christian Raueber en Nils Walle (die pioniers zijn op het gebied van transportnetwerken) besloten om een gespecialiseerd netwerk op te zetten dat gericht is op het overbruggen van de kloof in de bederfelijke goederensector. We lanceerden Cold Chain Connect (CCC) met als doel de best-in-class bederfelijke expediteurs onder één dak te brengen om hen de mogelijkheid te bieden te netwerken in een beveiligde omgeving."

Vorig jaar organiseerden ze hun eerste conferentie in Macau, waar meer dan 50 expediteurs van bederfelijke goederen aanwezig waren. Van 26 tot 29 september hebben ze de tweede conferentie gepland in Bangkok. "Dit jaar hebben we een grotere agenda voor onze leden. De conferentie zal bestaan uit onze vertrouwde face-to-face ontmoetingen, interactieve workshops, gastsprekers, cocktailrecepties en een Chao Phraya Dinner cruise. Ik ben er zeker van dat onze leden onbeperkte mogelijkheden zullen hebben om betekenisvolle connecties met andere specialisten in het vak tot stand te brengen."

"We zien onszelf als leiders in de voedsellogistiek en samen met onze leden creëren we een merk dat de industrienorm zou kunnen zijn voor temperatuurgecontroleerde verplaatsing van voedsel. We willen ook graag een rol spelen in het verminderen van de wereldwijde voedselverspilling. Ons netwerk zorgt ervoor dat er kwaliteit is in de hele toeleveringsketen, omdat we samenwerken met betrouwbare en gespecialiseerde partners."

Voor meer informatie:
Melvin Xavier
Cold Chain Connect
Skype: melvin-xavier
+971 55 1049123
+63 2 892 0642
melvin.xavier@coldchainconnect.net
www.coldchainconnect.net


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven