Fyffes vergroot belang in vanWylick

De samenwerking tussen Fyffes en Fruchtimport vanWylick gaat terug tot 2011 toen Fyffes een derde van het bedrijf verwierf. Sindsdien werkt Fyffes samen met de partners vanWylick, Capespan en Gemüsering, die nu besloten hebben hun aandelen in vanWylick aan Fyffes te verkopen. Fyffes kijkt ernaar uit om haar samenwerking met Capspan en Gemüsering voort te zetten. 

Fyffes is nu voor 74% eigenaar van het bedrijf, terwijl 26% in handen blijft van de familie Allerding. Deze aankoop versterkt de band tussen Fyffes en vanWylick en zal Fyffes in staat stellen de dienstverlening aan haar klanten nog verder te verbeteren. 

vanWylick, met een omzet van €272 mln en een personeelsbestand van 300 werknemers, verwerkt jaarlijks meer dan 300.000 ton verse AGF, waaronder acht miljoen dozen bananen. vanWylick beschikt over acht rijperijen, verdeeld over het land, inclusief een recent aangekochte faciliteit in Stuttgart en werkt volgens de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Het bedrijf heeft de afgelopen vier jaar fors geïnvesteerd in moderne technologieën en nieuwe faciliteiten gebouwd in Keulen en München. 

vanWylick blijft bestaan als onafhankelijke onderneming en Fyffes is blij samen te kunnen blijven werken met de directeuren, Dirk en Jens Allerding, die het bedrijf blijven leiden.

Voor de deal moet nog wel mededingingsrechtelijke goedkeuring van de Europese Commissie worden verkregen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven