Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vraag naar Italiaanse aardbeien maar krappe aanvoer

"De vraag naar aardbeien neemt met de week toe maar op het moment is het aanbod beperkt als gevolg van de grillige temperaturen in januari die de groei van de planten heeft vertraagd. Vanaf volgende week zal de situatie verbeteren," vertelt Vincenzo Padula, eigenaar van groothandel P&G in Policoro (Basilicata). 

"Ondertussen is product uit Spanje op de Italiaanse markt beschikbaar gekomen. De Italiaanse aardbeien hebben echter een uitmuntende brix, kleuring en houdbaarheid."

"Eén ding is zeker en dat is dat de aantallen en prijzen hoger zijn dan vorig jaar. Ons voornaamste ras is en blijft blijft Candonga, waarvan we tot nu toe iets meer dan 100 gram per plant hebben kunnen oogsten. We leveren aan verschillende markten in Midden- en Noord-Italië. De prijzen liggen rond de €4,00 - €4,50 per kilo en dat is een euro meer dan in 2019. We zijn erg tevreden over de vraag van consumenten naar aardbeien uit Basilicata. De vooruitzichten voor het seizoen zijn uitstekend en we hopen dat het goed weer blijft."

 

Contact:
P&G srl
Viale Salerno, 224/226
75025 Policoro (MT)
Tel.: +39 0835 973075
Email: vinc.padula@gmail.com
Facebook: P&G Fruit srl

Publicatiedatum: