Jérémy Hachemi, HMI Logistics: "Producten rechtstreeks vanuit het zuiden naar het noorden van Frankrijk"

Transportbedrijf Perpignan opent vestiging in Straatsburg

Dagelijks worden grote hoeveelheden groenten en fruit van het zuiden naar het noorden van Frankrijk getransporteerd. Om de levertijd te verkorten, heeft het transportbedrijf HMI Logistics uit Perpignan een logistieke vestiging geopend in Straatsburg. "We hebben een magazijn op niet meer dan 60 km afstand van alle inkoopcentra waar we aan leveren. Hierdoor kunnen we de Spaanse en Provençaalse producten meteen leveren zonder te hoeven wachten op de leveringen vanuit het zuiden", legt Jérémy Hachemi, bedrijfsleider, uit.

Volgens Jérémy is HMI Logistics de enige transporteur van zuidelijke producten die een eigen vestiging heeft in de Elzas. "Alle andere transportbedrijven bieden diensten aan vanuit Rungis, Châteaurenard of elders in het zuidwesten." HMI Logistics biedt vele diensten aan, zoals warehousing, opslag, cross-docking, kwaliteitscontrole, ordervoorbereiding en tenslotte levering. Het bedrijf levert aan inkoopcentra in Elzas-Lotharingen en in de buurt van de Duitse grens. Naast zuidelijke producten vervoert het ook regionale producten, zoals groenten die in de Elzas worden geteeld.

HMI Logistics maakt deel uit van de Mondial Fruits groep, een import-export bedrijf voor groenten en fruit. Volgens Jérémy biedt dit veel voordelen. "Wij zijn zeer gespecialiseerde transporteurs van groenten en fruit. We kennen het product en zien of er een zending ontbreekt, of de kwaliteit of het kaliber niet bevredigend is. We weten wat we doen."

Jérémy hoopt dat HMI Logistics de komende jaren haar activiteiten zal uitbreiden. "We kunnen nog steeds nieuwe klanten bedienen. Onze uitdaging is om binnen een jaar acht vrachtwagens te hebben die de klok rond rijden om alle inkoopcentra van de Grand Est regio te beleveren. Hiervoor is een team van 13 chauffeurs nodig." In totaal heeft HMI Logistics een capaciteit van 10 vrachtwagens.

Voor meer informatie:
Jérémy Hachemi
HMI Logistics
Tel: 0033 9 82 12 47 03
Mobiel: 0033 6 16 18 34 77
jeremy.hachemi@gmail.com 
www.mondialfruits.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven