Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomra introduceert 3A-sorteermachine voor veldsgewas aardappelen

TOMRA Food introduceert de TOMRA 3A, een optische sorteermachine die vreemde materialen (FM) verwijderd uit ongewassen aardappelen. 

De Tomra 3A-sorteermachine kan worden geplaatst bij de in- of uitgang van de opslag, waar de machine het sorteerproces minder arbeidsintensief zal maken, de beschikbaarheid van opslagruimte zal verhogen en de aardappelen en downstream-apparatuur voor beschadiging zal behoeden. 

De sorteermachine maakt gebruik van een inspectie- en uitwerpsysteem om stenen, vuil, en kluiten uit de ingevoerde producten te detecteren en verwijderen. De Tomra 3A is ontworpen om op hoge capaciteit te werken zonder gevaar voor beschadiging of kneuzing van het product. 

 

Jim Frost, productmanager van Tomra Food: "Bij het ontwikkelen van deze machine hebben we gekeken naar onze ervaringen met aardappeltelers en hebben we bewezen effectieve en toonaangevende technologie├źn toegepast uit onze andere sorteeroplossingen. Het resultaat is een sorteermachine die telers exact datgene biedt waar zij ons om vroegen: een hogere capaciteit, verwijdering van groene aardappelen, geen beschadiging van producten, een langere levensduur, betrouwbaarheid, gebruikersgemak, lagere kosten en uitgebreidere gegevensverstrekking."

Tijd is kostbaar tijdens het rooiseizoen. Het optische systeem van de Tomra 3A bestaat uit een volledig verzegelde camerabehuizing, die bestand is tegen regen, wind, stof en hitte. De prestaties van de Tomra 3A maken het mogelijk de toch al krappe deadlines tijdens het korte oogstseizoen te behalen. De capaciteit van de Tomra 3A is 30% hogere dan die van voorgaande modellen van dezelfde omvang. Om aan de eisen van de gebruikers tegemoet te komen, is de sorteermachine in drie breedtes verkrijgbaar met een doorvoer van 45.359-99.790 kilo per uur.

Voor het uitwerpen maakt de Tomra 3A sorteermachine gebruik van een zogenaamd 'finger-based' uitwerpsysteem. De machine is gebouwd om grote en kleine voorwerpen te verwijderen. Het uitwerpsysteem heeft een lange levensduur. Een zo voorzichtig mogelijke verwerking van de aardappelen staat voorop waardoor deze Tomra 3A aardappelen zonder kneuzingen of beschadigingen aflevert.

Tomra ACT is een met een award bekroonde grafische gebruikersinterface die veel kenmerken heeft van zijn 'grote broer' de Tomra 5A. De interface is eenvoudig in gebruik en biedt de mogelijkheid tot ondersteuning op afstand via een 4G-modem. De machine is uitgerust met een 381 mm brede touchscreen die ook in zonlicht leesbaar is.

De Tomra 3A zal tijdens de Potato Expo 2020, die op 14 en 15 januari 2020 in Las Vegas plaats zal vinden (stand #301), voor het eerst in Noord-Amerika worden gepresenteerd.Voor meer informatie:
Marijke Bellemans
TOMRA FOOD
Tel: +32 (0)16 74 28 17
Email: marijke.bellemans@tomra.com 
www.tomra.com/food

Publicatiedatum: