rijpcapaciteit in Duitsland van in totaal circa 200.000 dozen

vanWylick neemt de bananenrijperijen van Andretta Fruchtimport / Gemüsering group over

Het Duitse bedrijf Fruchtimport vanWylick zal per 16 december 2019 de rijperijen van Andretta Fruchtimport in Stuttgart en Pratteln, Zwitserland, met een totale capaciteit van circa 46.000 dozen per week overnemen.

Met de overname van de rijperijen aan de strategisch goed gelegen vestigingen Stuttgart en het Zwitserse Pratteln komt Fruchtimport vanWylick dichter bij haar doel om haar klanten in Duitsland en het aangrenzende buitenland de rijping en distributie van bananen uit één hand aan te bieden. Met deze overname beschikt de vanWylick group nu over een rijpcapaciteit in Duitsland van in totaal circa 200.000 dozen, verdeeld over de vestigingen Berlijn, Dresden, Dortmund, Keulen, München en nu ook Stuttgart en Pratteln bij Basel. Samen met de strategische partner Inter-Weichert komen daar nog eens een capaciteit van 30.000 dozen in Hamburg bij.


Het hoofdkantoor van het bedrijf / Foto: VanWylick GmbH

Softripe technologie
vanWylick heeft in de afgelopen jaren consequent geïnvesteerd in nieuwe en duurzame rijp- en distributievestigingen in Keulen en München. Verder werden de rijperijen in Dortmund en Dresden compleet gerenoveerd. Aangezien de Gemüsering group eveneens aanzienlijk in de in 2017 overgenomen rijperijen geïnvesteerd heeft, past dat uitstekend in het moderne marktoptreden van vanWylick. De nieuwe rijpkamers in Stuttgart zijn uitgerust met de 'softripe technologie'. Daarmee heeft vanWylick nu beide systemen in gebruik en hoopt daarmee ook inzicht te krijgen in de tot nu toe favoriete en intern 'gentle ripening' genoemde methode. Deze wereldwijd ingezette technologie berust erop de beproefde rijpingstechnologie continue met het oog op kwaliteit, duurzaamheid en digitalisering verder te ontwikkelen.

Het bedrijf gaat ervan uit dat de transactie zich positief uit zal werken op het doel één van de beste rijperijen van bananen en ander fruit te worden. Juist in het rijpen van ander fruit zoals mango's, avocado's, kiwi's et cetera ziet vanWylick ook aanzienlijk marktpotentieel voor zijn regionale rijperijen, die dicht bij de klanten zijn.

Acht distributie- en rijpingscentra
Fruchtimport vanWylick is een vooraanstaande importeur, distributeur en dienstverlener op het gebied van groenten en fruit in Duitsland en het aangrenzende buitenland. De circa 400 medewerkers genereren een omzet van 275 miljoen euro. Er worden acht distributie- en rijpingscentra gerund. De hoofdbedrijfsactiviteiten zijn de rijping van bananen en andere producten, de import en distributie van citrus, druiven, steenfruit en nicheproducten, evenals dienstverlening en distributie binnen het groenten- en fruitassortiment.

Voor meer informatie:
Fruchtimport vanWylick GmbH
Industriestr. 16
50735 Köln
Telefoon +49 (0)221 65032-570
info@vanwylick.de 
www.vanwylick.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven