Eerste waterstofaangedreven e-truck in 2021 op de markt

Tijdens een mondiale presentatie in Turijn hebben Iveco en het Amerikaanse Nikola een volledig elektrisch aangedreven vrachtauto gepresenteerd. De truck komt er tevens in een versie die geschikt is om te rijden op waterstof en wordt in 2021 eerst als e-truck op de markt gebracht. Daarna komt de waterstofaangedreven H-truck.Nikola is een start-up uit Amerika, die voorop loopt in waterstoftechnologie. Het bedrijf zocht aansluiting met een Europese vrachtautofabrikant en kwam in opmerkelijk korte tijd uit bij het Italiaanse Iveco. In nauwelijks drie maanden tijd werd vervolgens het gisteren getoonde prototype gebouwd, waarmee vanaf de zomer van volgend jaar getest gaat worden. "Het huwelijk tussen Iveco en Nikola is een goede verbintenis. Het heeft de hipste vrachtauto ter wereld opgeleverd, die ook nog eens geen enkele vorm van uitstoot heeft", zei Nikola-topman Trevor Milton gisteravond in Turijn. Op louter batterijen haalt de nieuwe, op de Iveco S-way gebaseerde truck volgens hem een afstand van krap 500 kilometer. Met een gevulde waterstoftank wordt dat duizend kilometer. "Daarmee is de Nikola inzetbaar voor distributiewerk, maar ook voor de lange afstand", zegt de Duitser Gerrit Marx, verkoopdirecteur bij het moederbedrijf van Iveco, CNH Industrial.

Marx wordt verantwoordelijk voor het dealernetwerk van de Iveco/Nikola trucks en gaat ook een Europees netwerk van waterstof tankstations opzetten. Er moeten ook eigen productiebedrijven komen, waar voldoende waterstof van de juiste kwaliteit wordt geproduceerd.

Bron: Evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.