Leverancier isomasters heeft een online 3D-configurator gelanceerd, waarmee de orderplaatsing teruggebracht wordt van meerdere weken naar enkele minuten. Met de lancering van de online configurator wil het bedrijf tegemoetkomen aan de gebruikelijk lange doorlooptijden van concept tot orderbevestiging."Tot voor kort bekeek een eindgebruiker samen met een erkende koeltechnieker wat de mogelijkheden zijn van een koelcel, de koeltechnieker stuurde ons een aanvraag voor offerte en wij koppelden dan terug wat haalbaar is en doen een tegenvoorstel. Op die manier konden er een aantal dagen overheen gaan voor er een concreet voorstel uitgewerkt was", legt Christophe Bouvry, managing director van isomasters uit. Bij goedkeuring van offertes voorzagen de technische tekenaars in een technisch legplan op basis waarvan dan (manueel) een voorziene verzenddatum werd berekend.

Automatisch technisch legplan
“Met onze Cold Room Configurator worden nu alle bovenstaande stappen teruggebracht tot enkele minuten. De koeltechnieker kan op onze webshop aan de slag met de 3D-tool om samen met de klant de best mogelijke oplossing uit te werken. Elke wijziging die de eindklant vraagt wordt ook onmiddellijk visueel en prijskundig weergegeven. Op die manier weet de eindklant precies hoe het eindproduct eruit zal zien. En als de eindklant tevreden is, kan de koeltechnieker de bestelling plaatsen en krijgt men automatisch een legplan en voorziene leverdatum. De volledige doorlooptijd tot bestelling brengen we zo terug van meerdere weken tot enkele minuten.” 

Productieprocessen
Dat de koeltechnieker automatisch een legplan en voorziene leverdatum ontvangt, komt doordat de 3D-configurator continu verbonden is met de achterliggende productieprocessen en  het volledige ERP-systeem. “Om het simpel te stellen: de online configurator is op de hoogte van onder andere de voorraden en de werkschema’s voor de volgende weken. Eenmaal een bestelling geplaatst, gaat het systeem met die gegevens aan de slag en kan het overal rekening mee houden. Door de verbinding met het ERP-systeem start de koeltechnieker bovendien zelf de productie op.” 

Voor meer informatie:
Jolien Vanden Hautte
isomasters
E: jolien.vandenhautte@isomasters.com
T: +32 471/ 22 73 12
W: https://www.isomasters.com/