Kuehne + Nagel neemt Rotra over

Kuehne + Nagel heeft bekendgemaakt dat het de logistieke activiteiten van het Nederlandse Rotra heeft overgenomen, dat 800 mensen in dienst heeft en een netto-omzet ruim €100 mln per jaar heeft. 

De overname volgt op de recente acquisitie van het Oostenrijkse Jöbstl en is een nieuwe stap van Kuehne + Nagel om haar Europese netwerk verder uit te breiden met vestigingen in alle belangrijke markten. 

"Rotra is een goed gevestigde speler in Nederland en België, twee belangrijke logistieke centra binnen Europa," zegt Stefan Paul van Kuehne + Nagel. "Haar activiteiten vullen het bestaande overland-netwerk van Kuehne + Nagel aan waarmee onze lokale en internationale klanten betere toegang zullen krijgen tot een uitgebreider dienstenportfolio in deze regio."

Rotra is een familiebedrijf dat beschikt over een wagenpark van 200 vrachtwagens. Het bedrijf biedt aan klanten in Nederland, België en andere internationale markten transportdiensten en cross dock faciliteiten aan. 

Harm Roelofsen, directeur en mede-eigenaar van Rotra: "Na meer dan een eeuw is de tijd aangebroken dat ons bedrijf haar klanten een nog uitgebreider wegtransportnetwerk en dienstenpakket aan zal kunnen bieden. Kuehne + Nagel behoort tot de meest toonaangevende logistieke dienstverleners ter wereld en is onze voorkeurspartner om verder te groeien en onze werknemers de beste toekomst- en loopbaanmogelijkheden te bieden."

Kuehne + Nagel zal de wegtransport en logistieke activiteiten van Rotra overnemen. De zee- en luchtvracht en de containerterminals blijven toebehoren aan de huidige eigenaren. De acquisitie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder mededingingsrechtelijke goedkeuringen.

Voor meer informatie:
Sharon Lee
Kuehne + Nagel
Tel: +32 (0)3 220 6380
Email: Sharon.lee@kuehne-nagel.com
www.kuehne-nagel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.