Weinig Italiaanse knoflook beschikbaar

Het is een zeer drukke tijd voor de coöperatie van Copap, vooral als het gaat om knoflook en uien. "Er is weinig binnenlandse knoflook beschikbaar. de kwaliteit en weersomstandigheden hebben geleid tot lagere volumes. We hebben geluk, want de witte knoflookvoorraden zijn goed", legt president Francesco Rastelli uit.

Met name in het gebied rond Piacenza wisten de Copap-telers de Fusarium schimmel te beheersen. Hiervoor heeft de coöperatie een aanbesteding gewonnen om haar studies voort te zetten om het Fusarium tegen te gaan en het onderzoek zal worden uitgevoerd met de La Cattolica University.

De prijzen niet heel veel hoger dan tijdens een normaal jaar. "Binnenlandse gewassen onderscheiden zich van geïmporteerde en klanten willen de kwaliteit van Italiaanse knoflook niet missen."

Om de knoflook verder te promoten, bevatte het tv-programma Semper Verde op 2 november een item over witte knoflook uit Piacenza.

Francesco Rastelli en tv-presentator Luca Sardella

"Maar dat is nog niet alles. Op 7 en 8 november zullen we deelnemen aan de beurs Bellavita in Londen. We zullen unieke producten presenteren zoals gemarineerde knoflook, zoetzure sjalot en gekarameliseerde uien. Ons doel is om ons te laten opvallen als importeurs van hoogwaardige producten", concludeert Rastelli.

Voor meer informatie:
Copap Soc. Coop. Agricola
Via Breda 86, 29010 Monticelli d'Ongina (PC)  
Tel.: +39 0523 829456
Fax.: +39 0523 820992
E-mail: info@copap.it
Web: www.copap.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven