Werknemers van The Greenery volgen Nederlandse les

Goede communicatie binnen het bedrijf dankzij taallessen

Al vele jaren is EBC Talen uit Bergen op Zoom taalaanbieder bij The Greenery. Zowel groepstrainingen als individuele trajecten in diverse talen worden door het bedrijf op maat gemaakt. De lessen worden gegeven door een native speaker op locatie of op het instituut in Bergen op Zoom.

Dit is een van de drie groepen deelnemers van The Greenery in Barendrecht. 

Nederlands op de werkvloer is heel actueel. Zo geeft onderstaand stukje uit een les van EBC Talen aan hoe goed dit voor de werknemers is:

De deelnemers vinden de lessen Nederlands goed en de sfeer erg plezierig. Over het leereffect (na 7 lessen) zegt Karolina Zak (32 jaar, administratief medewerkster expeditie): "Ik kan nu beter praten met de chauffeurs en de collega's op kantoor. Ook met mails schrijven: ik ken meer woorden en de grammatiek. Ik kan beter zinnen doen." Sebastiaan, die al veel Nederlands praat met collega's, zegt : 'Ik begrijp nu meer, ik kan meer antwoord geven en ik praat sneller want ik vind de woorden sneller." Monica (33 jaar, kwaliteitscontroleur/keurmeester) praat eigenlijk altijd Engels, maar geeft nu aan: "Ik praat nu af en toe Nederlands met collega's." De deelnemers hebben verschillende functies (teamleiders, kwaliteitsmedewerker, expeditiemedewerker) en zijn allen al jaren in Nederland, maar op het werk spraken ze meestal Engels of Pools. 

"Waarom zijn deze lessen belangrijk?" vroeg de docent. Bijna in koor antwoordden de deelnemers dat het beter is voor de communicatie in het bedrijf en beter voor de integratie, het wonen in Nederland. Ze zijn blij dat The Greenery deze lessen faciliteert, maar zeggen allemaal: "15 lessen zijn veel te weinig!"

Voor meer informatie:
Lilian de Laet
EBC Taleninstituut
Keldermanslaan 3
4611 AL  Bergen op Zoom
T: 0164-265679
E: Ldlaet@ebc.nl 
www.ebc.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.