Goede vooruitzichten voor export van Chinees knoflook

De exportprijs van knoflook uit China heeft de afgelopen weken flink geschommeld. Exporteurs begonnen rond 9 september met afzetten van hun knoflook in bewaring. Hierdoor nam het aanbod op de markt plotseling toe met als gevolg dat de prijzen van vers knoflook omlaag werden geduwd. De prijs per 0,5 kg daalde hierdoor met ongeveer 0,7 yuan (€0,09). Daar stond echter tegenover dat tot opluchting van de exporteurs er meer bestellingen voor knoflook werden geplaatst vanuit India. Ook Rusland, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië hebben meer Chinees knoflook geïmporteerd. Hierdoor werd de exportmarkt sterker. "Onlangs is de exportprijs per ton toegenomen met 1.000 yuan (€126,68), wat overeenkomst met een toename per 0,5 kg van ongeveer 0,7 yuan (€0,09)", aldus Jenny van Laiwu Intop Import and Export Co., Ltd.

Het team van Laiwu Intop Import and Export 

"De exportprijs van Chinees knoflook is in de afgelopen maand met 2.000 yuan (€253,35) per ton gestegen. De huidige prijs zit rond de 8.000 yuan (€1.013,42) per ton. Wat de Indiase markt betreft, was het daar tot voor kort verboden om knoflook vanuit China te importeren. De Indiase overheid heeft echter nu ervoor gekozen om dit verbod te versoepelen. De Indiase markt staat zodoende op het punt om weer geopend te worden voor knoflook uit China. Als dat eenmaal gebeurt, zal de exportprijs van ons knoflook verder stijgen."

"Ongeveer twee derde van de oude knoflook uit bewaring van 2018 is afgezet. Dit kwam voornamelijk omdat de prijs voordelig was. De oude knoflook is alleen geschikt voor export naar Zuidoost-Aziatische landen. Dit heeft te maken met het feit dat de kwaliteit van de oude knoflook geen reis van meer dan 10 dagen overleeft. Wat de opbrengst van het nieuwe seizoen betreft, geeft marktonderzoek als prognose dat het seizoen van 2019 vergelijkbaar zal zijn met dat van 2018. Dit komt niet helemaal overeen met de officiële cijfers, die wijzen op een toename in opbrengst van 10%. Verder is de kwaliteit van de oogst van dit jaar veel beter dan vorig jaar."

"De Chinese markt zelf is stabiel. De prijsschommelingen blijven binnen de perken. We hebben dit jaar ons marktaandeel verder ontwikkeld. Daarnaast hopen we de export van knoflook naar Europa verder te stimuleren en willen we onze knoflook afzetten in hogere marktsegmenten", aldus Jenny.

Voor meer informatie: 
Laiwu Intop Import and Export Co., Ltd.
Tel.: +86 13563472831 
E-mail: jenny@intopenterprise.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.