Terwijl Europese vraag afneemt

"Export Chinese uien naar India neemt toe"

“Na de nationale feestdagen heeft de export van Chinese uien, en dan met name rode uien, een vlucht genomen. Dit heeft met name te maken met de lagere lokale uienproductie in India. Momenteel is de exportprijs van gele uien redelijk stabiel maar is die van rode uien gestegen. Op de internationale markt zijn gele uien echter nog steeds het meest in trek," vertelt Wang Junjie van Henan Junzhian Food.

Uien

“In tegenstelling tot de situatie op de Indiase exportmarkt is de vraag naar uien op de Europese markt dit jaar afgezwakt. Vorig jaar viel de uienoogst in Nederland, de grootste producent in deze regio, als gevolg van extreme weersomstandigheden lager uit. De markt moest daarom overgaan tot de import van uien en hier heeft China van kunnen profiteren. De exportprijzen stegen fors. Dit jaar is de situatie echter totaal anders. Over het geheel genomen, is de Nederlandse uienoogst weer terug op het gebruikelijke niveau en is de vraag naar Chinese uien op Europese markten afgenomen."

Knoflook

“Onze uien zijn afkomstig uit de Chinese regio Gansu. In heel China is de uienoogst kleiner dan vorig seizoen. De huidige exportprijs is met zo'n €31,7 per ton toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Momenteel worden onze uien gebruikt voor de verwerking tot voorgesneden product, met name voor de Europese markt. Gepelde uien, 50-70 mm en 80-100 mm, worden geleverd in verpakkingen van 20 kilo. De langste transittijd naar Europa bedraagt 45 dagen."

Gember

“Naast gepelde uien exporteren we ook andere verse producten zoals knoflook, gember en pomelo's, waar we een stabiele aanvoer van hebben. Afnemers kunnen altijd contact met ons opnemen.

Voor meer informatie:

Contact: Wang Junjie
Company Name: Henan Junzhi'an Food Co., Ltd.
Email: junzhian2019@163.com
Whatsapp: +86 132 1329 3300


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.