Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vos Technics

Natuurlijk koudemiddel propaan biedt biologische landbouwbedrijven ecologisch alternatief

De ecologische gassen propaan en CO2 vormen een goede combinatie voor de grootschalige en langdurige opslag van voedingswaren. Familiebedrijf Vos Technics uit Herk-de-Stad in België weet hier alles van: zij richten zich op natuurlijke koeltechnieken en bouwen installaties met een focus op ecologische gassen. Afgelopen jaar ronden ze hun project met het natuurlijke koudemiddel propaan af.

Industriële koeling met ecologische gassen
Een installatie op basis van propaan en CO2 is duurzaam en 100% ecologisch. Koelinstallaties die propaan en CO2 combineren, zijn geschikt voor grote vermogens. Daarnaast vormen ze ook een alternatief voor kleinere vermogens waarbij ammoniak prijstechnisch niet interessant is. Qua efficiëntie benadert een propaan-CO2-installatie een ammoniak-installatie. De restwarmte wordt gebruikt om te verwarmen en om de koelers te ontdooien, wat extra energie overbodig maakt.

De temperatuur van een propaan-CO2-installatie kan nauwkeurig geregeld worden, waardoor er stabiel gekoeld kan worden in alle seizoenen. Hoge buitentemperaturen vormen hierin geen belemmering, in tegenstelling tot bij een klassieke CO2-installatie. Johan Vanhaeren (Biovan) deelt zijn goede ervaring: "Voor een biologisch landbouwbedrijf als het onze is een propaan-CO2-installatie de perfecte oplossing: betrouwbaar, performant en 100% ecologisch."

Voor meer informatie:
Vos Technics 
Industrieweg 1150
3540 Herk-de-Stad
T: 013 35 59 30
info@vos-technics.be
www.vos-technics.be  

Publicatiedatum: