Promotie Bretonse ui in Londen

"Neem een kwaliteitsproductproduct, een uitzonderlijke driemaster en symbolische havens. Mix alles goed door elkaar en laat onze Engelse buren er van proeven", zo moeten de producenten van het Prince de Bretagne gedacht hebben. Eind november vertrok de Etoile du Roy, een replica van een 18e eeuwse driemaster vanuit de haven van Roscoff. De schatten in het scheepsruim: de roze ui uit Roscoff en de traditionele sjalot en roze knoflook. De Bretonse producenten, trots dat ze de teelt van de ui uit Roscoff hebben kunnen voortzetten en verbeteren, willen met deze verkoopactie de bekendheid van de ui uit het verleden terugvinden. In 1828 vertrokken namelijk Franse boeren, de zogeheten Johnnies, het kanaal over en verkochten in Groot-Brittannië hun producten huis aan huis.

Maandag 26 november vertrok de Etoile du Roy vanuit de haven van Roscoff-Bloscon richting Jersey en Porthmouth. Van 6 tot 17 december ligt het schip in Londen, waar ze partners, klanten en organisaties zal ontvangen. Tevens is het schip te bezichtigen door publiek; er is onder andere een expositie aan boord over de geschiedenis van de Johnnies. 22 december wordt de Etoile du Roy terugverwacht in Bretagne, in Saint-Malo, waar de acties voortgezet zullen worden tijdens de feestdagen.

meer info over Roscoff uien? klik hier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.