Top 50 Amerikaanse containerhavens

Elk jaar handelen Amerikaanse havens miljoenen containers van 6 TEU af met vracht ter waarde van miljarden euro's. Deze havens dienen niet alleen als toegang naar en uitgang uit de VS, maar zijn ook toegangswegen naar de rest van de wereld. 

Terwijl in alle havens hard gewerkt wordt om vracht snel en efficiënt af te handelen, zijn sommige haven productiever dan andere. Hierbij volgt een lijst.

1. Los Angeles.
Met meer dan 5 mln TEU in 2018 staat de haven van Los Angeles op nummer 1 als containerhaven van het land. In 2017 brak de haven z'n eigen vrachtrecord en in 2018 stegen de TEU nogmaals van 4,7 mln naar 5 mln. De haven heeft ook de eer om als 18e op de wereldranglijst te staan. 

2. Long Beach.
De tweede haven op de lijst en ook de tweede in Californië is de haven van Long Beach, waar op 1200 ha meer dan 4,3 mln TEU verwerkt werd in 2018. Bijna 90% van de vracht komt uit Azië en daarom is de haven van Long Beach een van de top handelswegen met dit continent. 

3.New York en New Jersey.
De havens van New York en New Jersey verdienen voor tweede keer op rij de derde plaats. De havens samen die sinds 1948 samenwerken vormen de drukste haven aan de oostkust. In 2018 steeg hun TEU van 3,7 naar 4,1 mln. 

4 Savannah.
In 2018 groeide de haven van Savannah van 2 mln naar 2,2 mln TEU. Het is de grootste haven in Noord-Amerika en de tweede drukste containerhaven in de VS. 

5. Houston.
In een staat waar alles groot, groter, grootst is, is de haven van Houston de grootste haven in Texas en de grootste aan de Golfkust. In 2018 groeide de haven van 1,7 mln naar 1,8 mln TEU. Aan deze haven wordt 52% van de vracht verwerkt naar de Golfkust. 

Klik hier voor de volledige lijst.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven