Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Rhine Valley Rail verbindt Rotterdamse haven met Duitse achterland

CMA CGM heeft de introductie van de Rhine Valley Rail-spoorverbinding aangekondigd die de haven van Rotterdam met het Duitse achterland zal verbinden.

De wekelijkse spoorverbinding is afgestemd op de zeevaartdiensten van CMA CGM en wordt door de rederij geĆ«xploiteerd in samenwerking met het spoorwegbedrijf TFG. De Rhine Valley-service zal op 18 oktober in gebruik worden genomen, wanneer de eerste trein naar Dortmund vertrekt. In totaal zal er zes maal per week een trein tussen de Rotterdamse haven en de Duitse steden Dortmund, Duisburg en Ludwigshafen rijden, waarmee CMA CGM haar intermodale aanbod verruimt en haar klanten een betrouwbare, snelle spoorverbinding tussen Duitsland en Europa's drukste haven aanbiedt. 

In Rotterdam zullen de treinen in drie verschillende terminals stoppen (Euromax, RWG en ECT) voor maximale flexibiliteit. De dienstregeling is bovendien afgestemd op de aankomsten en afvaarten van de schepen van CMA CGM, zodat klanten een naadloze aansluiting hebben op de zeevaartdiensten van de rederij. 

De Rhine Valley Rail-verbinding is een betrouwbaar alternatief voor weg- en binnenvaarttransport langs de rivier de Rijn, waarmee klanten bovendien hun CO2-voetafdruk kunnen reduceren. Dit is weer een nieuw voorbeeld van het streven van CMA CGM om haar klanten een milieuvriendelijker dienstverlening te bieden. Het past daarnaast in de strategie van CMA CGM voor het aanbieden van betrouwbare intermodale end-to-end-oplossingen aan haar klanten. Dit nieuwe alternatief voor weg- en watertransport is niet afhankelijk van de drukte op de Rijn, noch van de waterstanden, wat klanten in staat stelt solide planningen te maken. 

Peter Wolf, directeur van CMA CGM Duitsland: "Met deze nieuwe verbinding geeft CMA CGM opnieuw blijk van haar ambitie om haar klanten flexibele intermodale oplossingen te bieden. Samen met onze partner TFG kunnen we deze betrouwbare verbinding tussen Europa's grootste haven en het Duitse achterland nu aan onze klanten aanbieden."

 

Voor meer informatie:


CMA CGM
Email: media@cma-cgm.com 

Publicatiedatum: