Overboeken binnen vijf seconden mogelijk bij grote banken

Vanaf nu krijgen alle klanten van zeven Nederlandse banken, waaronder ABN AMRO, ING en Rabobank, direct het geld op hun rekening gestort bij overboekingen van een rekening van een van deze banken. Naast ABN AMRO, ING en Rabobank doen ook ASN Bank, RegioBank, SNS en Knab mee.

Het zogenaamde 'Instant Payment' zorgt ervoor dat het overgemaakte bedrag binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger staat. Dit geldt ook voor ’s nachts, in het weekend en op feestdagen. Wachten tot het geld de volgende werkdag is bijgeschreven, is daarmee verleden tijd. 

Instant Payment is automatisch toegevoegd aan het mobiel- en internetbankieren. De brachevereniging meldt dat er geen limiet op het bedrag zit dat op deze manier wordt overgeboekt tussen de zeven Nederlandse banken. Elders in de eurozone kan meestal niet meer dan 15.000 euro per Instant Payment worden overgeboekt.

Bron: Betaalvereniging Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.