Maarten van Damme, Dacomex:

"Na de plantuien ook opvallend goede vraag vanuit Brazilië naar zaaiuien"

Tholen - Hollandse uienexporteurs kunnen zich momenteel verheugen in een goede vraag. "Onder meer Brazilië is volop aan de markt. Dat was met de plantuien al zo, daarna is het even wat rustiger geweest, maar sinds vorige week bestellen de Brazilianen weer volop", vertelt sales manager Maarten van Damme van Dacomex uit Sint-Maartensdijk.

"Daarnaast is Senegal nu een paar weken open voor uien en ook zij nemen goede volumes af. Alleen voor aardappelen is de Senegalese markt nog niet open, maar dat is een kwestie van tijd", verwacht Maarten. "In Afrika blijft alleen de export naar Mauritanië wat achter. Vorig jaar gingen daar grote volumes heen, maar nu heeft men nog volop Marokkaans product beschikbaar."

De baalprijs ligt, gemiddeld genomen voor de sorteringen, rond de 18 cent. Gezien de vraag zou de prijs in mijn optiek wel wat omhoog kunnen, maar het blijkt toch lastig om die prijsverhoging te realiseren. Zeker op een markt als Engeland, dat een goede eigen oogst heeft en waar de prijzen lager liggen dan hier", vertelt de sales manager.

Kwalitatief zien de uien er volgens hem goed uit. "De plantuien waren in het begin erg goed, maar later traden er wat probleempjes op. Toen ook de zaaiuien vroeg op de markt kwamen, liep het plantuienseizoen eigenlijk te lang door. Maar de zaaiuien hebben goede groeiomstandigheden gehad en zijn van goede kwaliteit. Het zijn misschien geen topopbrengsten, maar gezien de uitbreiding van het areaal hebben we zat uien te exporteren!"

Voor meer informatie:
Dacomex
Provincialeweg 46
4695 RK Sint-Maartensdijk
Tel: +31 (0)166-662550
maarten@dacomex.nl
www.dacomex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.