APM Teminals wil meer treinen naar Venlo

APM Terminals is van plan om de frequentie van de railgoederendienst tussen Rotterdam en Venlo, een belangrijk logistiek knooppunt aan de Nederlands-Duitse grens, te verhogen van 5 naar 14 ritten per week.

Roy de Haan, hoofd commercieel management van Maasvlakte II: ‘De terminal is uitgerust met een volautomatische 500 meter lange ligplaats voor binnenvaartschepen, die een betrouwbare en efficiënte verbinding tussen Rotterdam en Venlo biedt. Venlo wordt beschouwd als een ideale binnenlandse locatie voor het bedienen van de distributiecentra van grote retailers.’

‘Met transporttijden tussen de zes en zeven dagen per binnenvaartschip is de nieuwe nachttreindienst zeer aantrekkelijk voor klanten in sectoren als fast fashion, waar snelheid naar de markt een essentieel concurrentievoordeel is’, aldus de Haan.

De railservice startte eind 2018 als pilot met drie spoordiensten per week. Vanaf afgelopen juli is deze uitgebreid naar 8 met de ambitie de spoorlijn verder te laten groeien tot 14 ritten per week.

Bron: Shedned / Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven