"We bieden zowel bio als bio-Fairtrade bananen uit de Dominicaanse Republiek aan"

In week 25 organiseerde Fairtrasa Group een evenement voor vertegenwoordigers van het bedrijf. Leon Hijweege van Fairtrasa Holland: "Aan het begin van de week brachten alle vertegenwoordigers een bezoek aan de nieuwe bio-bananenplantage van het bedrijf dat zich in de buurt van de haven van Manzanillo bevindt. Deze locatie werd gekozen door de geïsoleerde ligging uit de buurt van conventionele bedrijven. Een landbouwgebied waar we banen aan de lokale bevolking kunnen aanbieden. We besteedden speciale aandacht aan een sociaal project dat gelinkt was aan arbeiders op het bedrijf. Het verbeteren van de woonomstandigheden van de arbeiders was een eerste stap."

Naast een eigen teeltbedrijf op de Dominicaanse Republiek heeft de Fairtrasa Group ook een eigen exportbedrijf (Agricola Fairtrasa S.A.R.L.) dat werkt met een groep geselecteerde telers, zowel bio als bio-Fairtrade gecertificeerde telers. Relatief nieuw is het aanbod van bio-Demeter bananen. 

"We bieden momenteel bio- en bio-Fairtrade bananen van onze Ecuadoriaanse partner Las Iguanas. Dit bedrijf is in een proces van Naturland Certification. Door z'n unieke locatie en biodiversiteit zal dit een peulenschil zijn voor ons team in Ecuador."

Over het algemeen waait er een verfrissende wind door de Fairtrasa Group, die door de hele organisatie heen gevoeld wordt. Om deze interne veranderingen te laten zien, besloot het management om een subtiele facelift van het merk door te voeren, wat te zien is een de lay-out. Deze eerste dozen bio-avocado's uit Mexico werden vlak voor het evenement verpakt.

Fairtrasa is een belangrijke speler op het gebied van bio-fruit. Contact met ons verkoopteam is mogelijk via de website www.fairtrasa.com

Voor meer informatie:
Fairtrasa Holland B.V.
Tel: +31 174 291 604
Email: holland@fairtrasa.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven