China: "Knoflookprijzen stabiliseren door stijging buitenlandse orders"

Terry van Shandong Harvest Agricultural Products: "De knoflookprijzen zijn blijven stijgen sinds het Chinese Nieuwjaar tot deze week. Nu komt het nieuwe seizoen geleidelijk aan op de markt en zijn knoflooktelers minder terughoudend om hun knoflook af te zetten en is de handel levendiger geworden dan in de voorgaande periode. Nadat meer aanbod op de markt gekomen is, is de handel rationeler geworden en de knoflookprijs gestabiliseerd."
 

"Wat export betreft zijn er meer orders uit Europa, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Noord-Amerika dan in de vorige periode. Dit komt gedeeltelijk door het feit dat hoewel de huidige exportprijs van Chinese knoflook hoger ligt dan in het vorig jaar, deze nog steeds lager is dan de prijs voor Peruaanse en Argentijnse knoflook en dat ze beter van kwaliteit is. Aan de andere kant, nu het nieuwe seizoen op de markt komt, kan het Chinese aanbod beter aan de exportvraag voldoen."
Verse knoflook
 
"Dit jaar is de totale knoflookteelt gedaald door vermindering van het areaal, maar de opbrengst per ha is hoger dan in voorgaande jaren. Dit komt door het goede weer tijdens het hele jaar en door de meer wetenschappelijke en gestandaardiseerde aanpak van de teelt. De kwaliteit is de beste van alle gewassen van de afgelopen jaren."


Verse gember
 
"Naast knoflook is ook gember een van onze belangrijke producten. Onlangs steeg de prijs voor gember sterk, wat beïnvloed werd door speculatie en het feit dat de markt gedreven wordt door een steeds sterkere vraag. In Shandong hebben we teeltbedrijven voor gember, knoflook, uien, aardappelen, zoete aardappelen, peren en grapefruit, die we samen met andere telers of zelf runnen. We exporteren naar veel regio's over de hele wereld en hebben veel ervaring in kwaliteitscontrole op ruw materiaal en bewerkingsproducten. Onze filosofie is om mensen altijd te voorzien van groene, gezonde en veilige producten. Geïnteresseerde partners kunnen contact met ons opnemen."


Verse gember
 
Voor meer informatie:
Shandong Harvest Agricultural Products Co. Ltd.                            Contact: Terry 
No.44, South Gongye Road, Jinan, Shandong Province, China.‍
Tel. (WeChat): +86 13969087798         
Email: info@harvestfarmer.com      
Skype: lixmeng66@163.com 
WhatsApp: +86 13969087798


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven