Hamburg Süd versterkt portfolio Europa - Midden-Amerika, Caraïben, Zuid-Amerikaanse westkust

De handel tussen Europa, Midden-Amerika, de Caraïben en de Zuid-Amerikaanse westkust is altijd een belangrijk onderdeel van het wereldwijde netwerk van Hamburg Süd geweest. In samenwerking met Maersk heeft Hamburg Süd vanaf juni 2019 haar diensten in dit gebied uitgebreid en verbeterd.

“Door de krachten van Hamburg Süd en Maersk te bundelen, kunnen we onze klanten een goede opzichzelfstaande dienst bieden zonder dat we hiervoor afhankelijk zijn van contracten met andere rederijen voor het delen van schepen," vertelt Frank Smet van Hamburg Süd. "Dit geeft ons maximale flexibiliteit tegenover onze klanten omdat we de systemen volledig onafhankelijk kunnen aanpassen. Dit stelt ons in staat om per seizoen aanpassingen te maken om beter in te kunnen spelen op specifieke vrachtstromen, bijvoorbeeld om de transittijden van verse producten te verkorten of andere havens aan te doen als daar voldoende vraag naar is."

De nieuwe standalone-service van en naar Europa, Midden-Amerika, de Caraïben en de Zuid-Amerikaanse westkust (SAWC1) zal een hoge betrouwbaarheid bieden maar heeft nog meer voordelen, waaronder:

Snelle, directe verbinding tussen de Chileense havens San Vicente en San Antonio en Noord-Europa.

Betere aansluiting op het wereldwijde netwerk via de transshipmenthavens Balboa, Cartagena en Manzanillo. Klanten zullen toegang hebben tot het netwerk van Maersk, inclusief havens in de Verenigde Staten, Rusland, het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. 

Dankzij de hogere dekkingsgraad van Zuid-Amerikaanse havens met verschillende diensten aan de Zuid-Amerikaanse westkust kunnen klanten profiteren van diensten van en naar een ongeëvenaard aantal havens in Chili, Peru, Ecuador en Colombia. 

Acht scherpen van de klasse post-Panamax (4.500 TEU) zijn ingezet op de SAWC-dienst. Met 1.400 containeraansluitingen op elk schip beantwoorden deze schepen perfect aan de eisen van de handel. 

Hamburg Süd zal toegang blijven houden tot de bestaande Eurosal-dienst (SAWC2) van en naar havens in Colombia en de Dominicaanse Republiek, terwijl het ook de rechtstreekse verbinding van en naar de Franse havenstad Le Havre behoudt. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven