Italianen verwachten een goed knoflookseizoen

De voorspellingen voor de knoflookoogst in het gebied rond Piacenza, in het noorden van Italië, lijkt veelbelovend te zijn volgens expert en tevens directeur van Copap Francesco Rastelli. Knoflookteelt is erg belangrijk voor Piacenza en het gewas wordt erg gewaardeerd.

Archieffoto

"De oogst zal begin juli van start gaan, maar we kunnen nu al zien dat de knoflook een optimale maat heeft. Een ander belangrijk aspect is de gezondheid van onze knoflook. Het belooft een goed jaar te worden", zegt Rastelli.

Rastelli is ook optimistisch over prijzen. "Het is waar dat de aanwezigheid van Spaanse knoflook belangrijk is, maar er is veel vraag naar de onze omdat het er kwalitatief gezien bovenuit steekt. Het is dan ook geen toeval dat de knoflook uit Piacenza ook wordt gevraagd door de betere verwerkingsbedrijven."

Toch is het nog te vroeg om over concrete cijfers te spreken, maar Copap schat dat er ongeveer 500 ton zal worden geoogst. De oogst wordt bijna helemaal handmatig uitgevoerd en dit is ook een van de reden waarom Italiaanse knoflook zich onderscheidt.

Copap, dat in Monticelli d'Ongina is gevestigd, is ontstaan in 1976 uit de unie van verschillende telers in de provincie en opereert met het doel de teelt van het lokale ras Aglio Bianco Piacentino te waarborgen en te verbeteren. Dit ras wordt erg gewaardeerd door Italiaanse en buitenlandse consumenten vanwege zijn unieke eigenschappen.

Het gebied rond Monticelli d'Ongina, in de provincie Piacenza, is het enige deel van Italië waar Aglio Bianco Piacento is geregistreerd in het rassenregister. Bij Copap zijn niet alleen knoflooktelers aangesloten, maar ook telers van uien, sjalotten en tomaten.

In het verwerkings- en opslagcentrum bevatten moderne systemen voor het behoud van omgevingsfactoren en verschillende geavanceerde verwerkings- en verpakkingslijnen, waardoor er verschillende soorten verpakkingen kunnen worden aangeboden.

Voor meer informatie:
Copap Soc. Coop. Agricola
Via Breda 86, 29010 Monticelli d'Ongina (PC)
Tel.: +39 0523 829456
Fax.: +39 0523 820992
E-mail: info@copap.it
Web: www.copap.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven