Val'Prim start nieuwe uienoogst in de Loire-vallei

Val'Prim is altijd voorzichtig omgesprongen met het grondgebied dat zij gebruiken. 40% van de uien wordt in de Loire-vallei geteeld. De uien zijn afgelopen februari geplant en gezaaid en kunnen nu worden geoogst. Van eind juni tot eind augustus wordt meer dan 3000 ton aan uien geoogst in de regio die vervolgens op onze borden terechtkomen.

Val'Prim brengt knoflook, uien en sjalotten op de markt en heeft de wens de volledige teelt te kunnen beheren. Een deel van de producten wordt geteeld in de Loire-vallei, zo dicht mogelijk bij de verpakkingslocatie.

De uien zijn afgelopen februari in de regio geplant en gezaaid en hebben 4 maanden kunnen groeien onder min of meer of minder milde weersomstandigheden (afwisselend zonnige, regenachtige en koude periodes). Het is nu weer lekker weer en de uien zijn rijp geworden, dus het is tijd om ze te oogsten!

Val’Prim denkt dat het deze zomer 3.000 ton uien in de regio zal oogsten. Na het sorteren van de uien, worden ze onder het merk ‘Cuisine’ op de Val'Prim-verpakkingslocatie van Longué Jumelles verpakt. Deze lokale producten van topkwaliteit worden vervolgens in diverse winkels in Frankrijk verkocht.

Onderzoek om de milieueffecten te kunnen beperken en de kwaliteit van de producten te garanderen
Om de zorgen van consumenten ten aanzien van het milieu zo veel mogelijk weg te nemen en de milieu-impact te verminderen, experimenteert Val'Prim al enkele jaren met alternatieve methoden met betrekking tot het gebruik van behandelingsproducten. In lijn hiermee hoopt het bedrijf de HVE-referentie (Haute Valeur Environnementale – Hoge Ecologische waarde) te ontwikkelen door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van het product en het grondgebied hoog te houden. Dit jaar heeft Val'Prim, om bepaalde prestaties te kunnen meten, een gewas geteeld zonder residuen van gewasbeschermingsmiddelen.

Voor meer informatie:
S.A.S. Val’Prim
Claudia Choisnet
Zone Anjou Actiparc
rue de la plaisance 
49160 LONGUE-JUMELLES
Telefoonnummer: +33 (0) 2 41 40 30 80
marketing@valprim.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven