Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chiquita uitgelicht in Emmy genomineerd tv-programma

Tomorrow’s World Today, in 2019 genomineerd voor een “Daytime Emmy” (de tv-equivalent van de Grammy Awards in de muziek), bezoekt in het nieuwe seizoen het hoofdkantoor van Chiquita in Guatemala en Panama. Deze televisieshow reist ook in het tweede seizoen de wereld rond op zoek naar pioniers die in staat zijn gebleken om nieuwe manieren te vinden om duurzamer te acteren.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, dat in Amerika uitgezonden wordt op zaterdag 4 mei 2019 en voor Nederlanders in diezelfde maand onder andere via Amazon Prime te zien is, staat de duurzaamheid van de bananenproductie centraal. Tamara Krinsky, de presentatrice van het programma, bezoekt in deze aflevering verschillende faciliteiten van Chiquita in Guatemala. Daar wordt ze wegwijs gemaakt in het proces van het oogsten van de bananen tot de daadwerkelijke verkoop in de winkels.

“Wij zijn zeer verheugd dat Chiquita centraal staat in een van de afleveringen van Tomorrow’s World Today, een baanbrekend programma dat uitzoekt hoe pioniers nieuwe manieren creëren om natuurlijke en technologische middelen te gebruiken voor een duurzamere maatschappij”, zegt Carlos Lopez Flores, President van Chiquita. “Deze aflevering richt zich op wat er allemaal achter onze iconische blauwe sticker gebeurt. Het neemt je mee op de ongelooflijke reis van een Chiquita banaan van het moment van oogsten op onze plantages in de Tropics tot het moment van verkoop in de markten die we bedienen. We zijn allemaal enorm trots op wat we doen bij Chiquita en bovenal hoe we op een steeds duurzamere wijze succesvol en veerkrachtig zijn. Geniet van de reis”.

Later in dit nieuwe seizoen van het programma, dat 5 afleveringen behelst, zal Chiquita nog een keer aan bod komen. Dan laat het programma zien hoe Chiquita hoogwaardige technologie, zoals het gebruik van GPS-systemen, inzet om daar waar nodig de oogst te besproeien met exact de juiste hoeveelheid beschermingsmiddelen. Hiermee wordt de efficiency van het sproeien verhoogd en de impact op het milieu geminimaliseerd.

Voor meer informatie:
www.chiquita.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven