Kwartaalcijfers Port of Antwerp: containers blijven koning

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp daalde het afgelopen kwartaal met 3%, een normalisering van de situatie na de recordcijfers van het eerste kwartaal in 2018. Naarmate het kwartaal vorderde, zat opnieuw een stijgende lijn in de totale goederenoverslag. De verwachting is dat deze de komende maanden zal aanhouden, mee ondersteund door extra MSC lading vanaf april tussen Antwerpen en Noord-Europa.
De containertrafiek blijft groeien met als topmaand maart 2019: de sterkste ooit wat containers betreft.

Containertrafiek : sterkste maand maart ooit
De containertrafiek presteerde sterk voorbije maand maart en deed het zelfs iets beter dan de maand maart 2018, op dat moment de beste maand ooit.

Het containermarktaandeel (in ton) van de Antwerpse haven steeg in 2018 tot 27,5%. Een toename met 0,7 procentpunt.  Daarmee tekent Port of Antwerp, de hoogste toename in de Hamburg-Le Havre range op. Netto noteerde de groei 650.000 TEU.

Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf: “Onze containeroverslag blijft groeien, ondanks verzwakte economische vooruitzichten. Dit is goed nieuws voor Port of Antwerp en bestendigt onze uitstekende positie als hub voor containerlading in de wereldwijde logistieke keten.”

Zeeschepen
De voorbije drie maanden liepen 3.519 zeeschepen (-0,3%) Antwerpen aan. De bruto tonnenmaat van de schepen die voor anker gingen, daalde met 0,2 %  tot 101.539.585 BT.

Annnick De Ridder, schepen voor de Haven:  “We blikken terug op een sterk eerste kwartaal met een containertrafiek die blijft groeien. Deze cijfers bevestigen de rol van de Antwerpse haven als een van de grootste economische motoren van het land en belangrijke werkgever. Om de toekomstige welvaart van onze haven te blijven garanderen, dringen we er op aan dat Vlaanderen spoedig overgaat tot het goedkeuren van het ontwerp voorkeursbesluit wat betreft de containerbehandelingscapaciteit.”

Bron: Port of Antwerp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven