Thermo King gaat samenwerken met Mercadona om elektrische thuisleveringen te verzorgen

Thermo King is een partnerschap aangegaan met Mercadona, een Spaanse fysieke en online supermarktketen, om een nieuwe volledig elektrische koelwagen toe te voegen aan het wagenpark voor de levering van bestellingen geplaatst op de webwinkel van Mercadona in Valencia.  

Het project sluit aan op het maatschappelijk verantwoord ondernemingsplan en het project voor duurzame stedelijke distributie van Mercadona dat is gericht op verbetering van de luchtkwaliteit in steden door voertuigen te gebruiken die worden aangedreven door de schoonste en meest efficiënte brandstoffen.

Het is onderdeel van de strategie van Mercadona om zich te verbinden aan en te investeren in milieuvriendelijk, duurzaam transport en in logistieke wagenparken om op die manier bij te dragen aan emissiereducties en het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden. Mercadona heeft voor het project van de elektrische bestelwagen gekozen voor een samenwerking met Thermo King vanwege de expertise en het leiderschap van het bedrijf met betrekking tot de ontwikkeling van elektrisch, intelligent en duurzaam koeltransport.

“Vertegenwoordigers van Mercadona hebben onze productiefaciliteit in Barcelona bezocht, waar wij met veel succes hebben gewerkt aan het combineren van onze door voertuigen aangedreven en volledig elektrische koelinstallaties met de allernieuwste elektrische vrachtwagens en bestelauto’s,” aldus Eneko Fernandez, hoofd productmanagement bij Thermo King. ”Als gevolg daarvan hebben wij besloten samen te gaan werken om deze combinatie van schone distributie en koeltechnologieën te creëren en te testen, waardoor duurzame, emissievrije leveringen kunnen plaatsvinden aan de klanten van Mercadona.”

“Dit project in Spanje is onderdeel van onze visie, waarbij onze oplossingen helpen om voedingsmiddelen en goederen veilig te transporteren met nulemissie, zonder geluidshinder en met maximaal gemak voor de stedelijke bevolking” zegt Pauli Johannesen, vicepresident en algemeen manager voor Truck, Trailer en Bus bij Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Thermo King is een leider in elektrificatie van temperatuurbeheerssystemen in de transportindustrie. Wij hebben het grootste scala aan oplossingen voor nulemissie en lage emissies in alle segmenten van de markt en wij blijven investeren in innovaties die klanten helpen de regelgeving een stap voor te blijven, hun totale eigendomskosten en de restwaarde te beheersen, de efficiëntie te verhogen en belangrijke duurzaamheidsdoelen te behalen.”

Het nieuwe duurzame voertuig voor thuisbezorging combineert de elektrische Maxus bestelauto met de Thermo King multitemperatuur-installatie die kan koelen en de ingestelde temperatuurniveaus kan vasthouden van de drie compartimenten van het voertuig voor verse, diepgevroren en droge producten. Het voertuig kan zeven online bestellingen per keer vervoeren en maakt deel uit van het wagenpark van Mercadona voor de bezorging van bestellingen geplaatst op de "Hive"-webwinkel van het bedrijf in de provincie Valencia.

De eerste volledig elektrische koelwagen in de vloot van Mercadona werd in maart 2019 in gebruik genomen. De bestelauto kan in elke lage emissie zone van de binnenstad komen en zowel ‘s morgens vroeg als ‘s avonds laat bezorgen dankzij de stille werking en nulemissie van de motor. 

Voor meer informatie:
Thermo King
www.thermoking.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven