Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
KCB:

Regels voor uitvoer CITES-soorten naar VK door Brexit

Handelt men in CITES-soorten met het VK? Dan gelden na Brexit voor de export naar het VK dezelfde regels als voor andere derde landen. Men heeft dan een in- of (weder) uitvoervergunningen nodig, of een fytosanitair certificaat met CITES-bijschrijving.

Het KCB geeft voor sommige in de EU kunstmatig gekweekte planten CITES-verklaringen af bij export, door middel van een bijschrijving op het fytosanitair certificaat. Het fytosanitair certificaat met deze bijschrijving geldt dan als CITES-uitvoervergunning. Deze werkwijze geldt uitsluitend voor de CITES-producten waarvan de NVWA heeft aangegeven dat dit mag door middel van een fytosanitair certificaat. In de CITES-instructies van de NVWA staat beschreven voor welke gewassen en onder welke voorwaarden het KCB een CITES-bijschrijving mag afgeven. Voor andere CITES-plichtige producten is een uitvoervergunning vereist van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Deze vraagt u aan via de website van RVO.

Het aanvragen van fytosanitaire certificaten met CITES-bijschrijvingen bij het KCB verloopt via e-CertNL. Maakt men nog geen gebruik van e-CertNL? Lees hier bij stap 3 hoe men toegang krijgt tot e-CertNL.

Voor import van CITES-plichtige producten in het VK zijn door het VK een aantal specifieke punten van binnenkomst in het VK aangewezen. CITES-producten kunnen niet via alle (lucht)havens worden ingevoerd. Hier moet de exporteur voor vertrek zelf rekening mee houden. Het KCB controleert hier niet op.

Bron: KCB
 

Publicatiedatum: