appelras Posy

Nieuw-Zeelands grootste appeltelers lanceren 'zoetste appel' van het land

Onlangs presenteerden de twee grootste appeltelers van Nieuw-Zeeland de zoetste appel van het land die speciaal bestemd is voor Aziatische markten. De eerste zendingen zullen China deze week bereiken. 

Het nieuwe Nieuw-Zeelandse appelras Posy is populair in China, waar de vraag naar zoete, intens gekleurde appelen groot is. Bostock New Zealand en Mr Apple hebben de handen ineen geslagen als exclusieve telers en exporteurs van de Posy appelen. John Bostock van Bostock New Zealand vertelt dat het geweldig is dat het er nu eindelijk voldoende appelen beschikbaar zijn voor de export aangezien de ontwikkeling van de appel zo'n 20 jaar in beslag nam. 

"We wilden een appelras ontwikkelen dat vroeg beschikbaar zou zijn voor de Aziatische markt. Posy wordt begin februari geplukt en dat is eerder dan de meeste andere Nieuw-Zeelandse appelrassen."

Bostock legt uit dat de nieuwe appel in Havelock North door de appelkweker David Cranwell werd ontwikkeld. Cranwell is al ruim vijftig jaar actief in de appelsector.


John Bostock, eigenaar van Bostock New Zealand 

“David zag kansen voor een roze, zoete appel voor de Aziatische markt. We zijn daarom samen gaan werken met Mr Apple om het zoetste appelras van Nieuw-Zeeland te creëren."

De Posy appel is een kruising van New Zealand Rose en Royal Gala, beide populaire en aromatische rassen die in Nieuw-Zeeland ontwikkeld werden.

"Dankzij de samenwerking met Mr Apple voor de exclusieve teelt van dit nieuwe appelras kunnen we een nog breder klantenbestand bereiken en gebruik maken van de sterke punten van iedere teler en dan met name ons aanbod aan biologische appelen," aldus Bostock. 

"Dit is het eerste jaar dat we over redelijke hoeveelheden Posy appelen beschikken voor de export en het is geweldig om deze appelen, die specifiek op de Aziatische smaak zijn afgestemd, eindelijk aan te kunnen bieden. 

"We voegen ook waarde toe door een merk voor deze appel te creëren en dit te ondersteunen door een scala aan marketingmaterialen voor onze klanten."

De Chinese markt is voor Bostock New Zealand nog altijd klein maar het bewustzijn met betrekking tot de biocategorie neemt er wel toe. 

Bostock vertelt dat spannende nieuwe rassen in de smaak vallen in Azië en bijdragen aan het ontwikkelen van deze markt. 

"Het ontwikkelen van exclusieve, premium appelrassen is voor Bostock New Zealand de afgelopen jaren een belangrijk aandachtspunt geweest. Onze Aziatische klanten zijn erg enthousiast over de nieuwe rassen die wij te bieden hebben."

 

Voor meer informatie:
Catherine Wedd
Bostock
CatherineW@bostock.nz 
Tel: +64 212886770


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven