Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Familiebedrijf lanceert innovatief project rond wachttijden

Ekotrax wint Truck ICT Award 2019

Ekotrax, een familiebedrijf uit Sint-Katelijne-Waver gespecialiseerd in gekoeld en verwarmd wegtransport, sleepte afgelopen vrijdag de Truck ICT Award in de wacht. Deze award werd uitgereikt tijdens de Transport & Logistics Awards 2019, één van de belangrijkste events uit de sector. Doorslaggevend was het innovatieve project rond wachttijden dat Ekotrax zopas lanceerde.

“Elk transportbedrijf krijgt te maken met chauffeurs die moeten wachten voor ze hun goederen bij de eindbestemming kunnen laden of lossen. Soms loopt deze wachttijd op tot meer dan een uur en gebeurt het zelfs meerdere keren per dag. Dit kost bakken vol geld voor ons en voor de klant. Wij wilden dit op een doordachte manier aanpakken”, legt zaakvoerder Koen Dierckx uit.

Wachttijden inkorten en voorkomen
Ekotrax ontwikkelde daarom een app die monitort wanneer een chauffeur te lang moet wachten en dit automatisch meldt aan de planningsdienst. “We nemen dan contact op met de klant om meteen een oplossing te zoeken. Later krijgen ook klanten zelf een signaal wanneer wachttijden overschreden worden. Het resultaat zijn minder en kortere wachttijden, een kostendaling voor onszelf en onze klanten én chauffeurs die veiliger rijden zonder de stress van het moeten inhalen van de wachttijd.”

Meer dan goederen van A naar B brengen
In een snel veranderende wereld wil Ekotrax een voorloper blijven in de transportsector. “Transport is vandaag veel meer dan goederen van A naar B brengen. We investeren daarom in nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen. Van temperatuurmanagement, online brandstofmonitoring tot big data... wij springen graag mee op de kar. We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste in gekoeld en verwarmd wegtransport. En een doordachte en vernieuwende ICT-aanpak is hierin cruciaal. Samen met onze partners Navitrans, Trimble, Appy Things, Bexter / Avalanche, Be Focused en HiPPO communicatie zijn we dan ook heel blij met deze erkenning”, besluit zaakvoerder Koen Dierckx trots.

Voor meer informatie
Ekotrax
Koen Dierckx
Kempenarestraat 50A bus 10
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: 015 556 884
koen@ekotrax.be
www.ekotrax.be 

 

 

 

 

Koen Dierckx bij de uitreiking van de Truck ICT Award 2019

 

Publicatiedatum: