Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vracht Schiphol in januari fors lager vergeleken met 2018

Het aantal vrachtbewegingen is in januari gedaald met -17,3% ten opzichte van januari 2018. Opnieuw ging er in het ruim bij passagiersvluchten meer vracht mee +6,2%, waardoor de totale afname in vrachtvolume op -9,1% is uitgekomen. De daling is vooral zichtbaar in de import vanuit Noord-Amerika en Afrika, in de export op het Midden-Oosten en in zowel de im- als de export op Europese landen.

In januari van dit jaar reisden er 5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van +1,7% ten opzichte van januari 2018. Het aantal reizigers die op Schiphol vertrokken of aankwamen, nam toe met +2,9%, het aantal reizigers met een overstap bleef vrijwel constant met een toename van +0,1%. Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+2,1% meer stoelen) met een iets lagere bezettingsgraad (-0,3%). Het aantal vliegbewegingen bleef vrijwel constant (+0,2%) in vergelijking met januari vorig jaar.

Klik hier voor het totale overzicht van de verkeer- en vervoercijfers van januari 2019.

Jaarcijfers 2018 Amsterdam Airport Schiphol 
Royal Schiphol Group publiceerde half februari ook de jaarcijfers voor 2018. Daaruit blijkt dat het vrachtvolume in totaal met 2,5% is gedaald op jaarbasis ten opzichte van 2017.

bron: Amsterdam Logistics

Publicatiedatum: