Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

PLUS draagt bijna 1,5 miljoen dollar Fairtrade premie af over 2018

PLUS heeft van alle Nederlandse supermarkten de meeste Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten in het assortiment. In 2018 bedroeg de afgedragen premie op deze producten 1.451.778 dollar. Dat is een groei van 11% ten opzichte van 2017. Deze Fairtrade premie wordt in ontwikkelingslanden onder andere gebruikt voor de aanschaf van landbouwmaterialen, medische voorzieningen en verbetering van scholen en huisvesting. Consumenten betalen hiervoor geen hogere prijs, benadrukt PLUS. Stichting Max Havelaar, maakt inzichtelijk waar de Fairtrade premie aan bijdraagt. 

Fairtrade is een initiatief gericht op het verbeteren van de leef- en arbeidsomstandigheden van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Bij Fairtrade aangesloten boerenorganisaties krijgen voor hun producten ten minste een minimumprijs. Deze minimumprijs treedt in werking als de wereldmarktprijs zo laag is dat de kosten van duurzame productie niet gedekt worden. Op die manier biedt Fairtrade telers een financieel vangnet. De Fairtrade premie komt hier nog bovenop. Naast landbouwmaterialen, medische voorzieningen, scholen en huisvesting, wordt deze premie ook gebruikt voor onder meer milieubeschermingsprojecten, training van boeren, voeding en schoon drinkwater.

De doelstelling om in 2018 de cacao in de helft van alle PLUS huismerkproducten waar cacao in verwerkt is Fairtrade gecertificeerd te hebben, is gehaald. Het doel is nu om in 2020 alle cacao in de huismerkproducten Fairtrade te certificeren. Verder zijn momenteel alle koffie en thee van het huismerk Fairtrade gecertificeerd en voert een groeiend aantal PLUS supermarkten Fairtrade rozen. De supermarktorganisatie heeft in totaal circa 300 Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten in de schappen liggen.

Bron: PLUS Retail


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven