Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitstekend seizoen verwacht voor Italiaanse witte ui

"De beurs in Berlijn is al jaren een vaste waarde voor ons. Via afbeeldingen bij onze stand willen het gebied waar de ui wordt geteeld onder de aandacht brengen evenals de handmatige technieken." Dat zegt Giuseppe Castiglione, president van het Consortium voor de promotie en bescherming van de BGA Cipolla bianca di Margherita.

Er zullen zowel Italiaanse als buitenlandse handelaren aanwezig zijn. Er is veel geïnvesteerd om de uien een eerlijke prijs te geven.

De teeltvelden van de Margherita ui gelegen tussen de zoutpannen en de zee

"Om de specifieke kenmerken van onze ui kenbaar te maken, worden er tijdens de beurs gerechten op basis van uien klaar gemaakt door een gerenommeerde chef-kok uit Apulië", zegt de president.

Over seizoen 2018 zegt de president het volgende: "Afgelopen seizoen was de afzet positief. De volumes waren hetzelfde als in voorgaande jaren, maar de gemiddelde afzetprijs was hoger. De regen in april en mei heeft de oogst verlaagd. Gelukkig was er daarna sprake van een goed herstel. We verwachten dan ook dat 2019 een goed seizoen gaat worden."

De witte ui van Margherita wordt vlakbij de Adriatische zee geteeld, ten zuiden van de Gargano, in een gebied dat van groot belang is voor het milieu en beschermd worden door een internationale conventie (Ramsar 1979). Het Consortium werd in 2016 erkend en inmiddels telt het 20 telers, twee coöperaties en vier verpakkingsbedrijven.

Het Consortium zal aanwezig zijn tijdens Fruit Logistica. Het is te vinden in Hal 4.2 met standnummer 01 op het Apulië Paviljoen.

Contact:
Consorzio di Tutela della Cipolla bianca di Margherita IGP
Via Ronzino, 4
76016 Margherita di Savoia (BT) 
Tel. +39 339 44 06863
Email: info@consorziocipollabiancamargheritaigp.it Web: www.cipollabiancaigp.it

 

Publicatiedatum: