Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Forse boetes voor beperkt zicht cabine

Handhavers in binnen- en buitenland lijken extra te controleren op het zicht vanuit vrachtauto’s. Diverse ondernemers hebben aangegeven forse geldboetes ontvangen te hebben omdat het zicht van de chauffeur door de ruiten van de cabine werd beperkt.
​​​Gordijnen, naamborden en apparatuur op het dashboard belemmeren het zicht van de chauffeur met alle veiligheidsrisico’s van dien. De wetgever stelt dat de chauffeur tijdens het rijden ​vrij zicht moet hebben​ door correcte voor- en zijruiten en de juiste spiegelbezetting- en instelling. Het gebruik van erkende camerasystemen is hierbij toegestaan. 

Check het zicht
TLN begrijpt dat chauffeurs hun cabine naar wens willen inrichten maar heeft ook begrip voor de controles op accessoires die het directe zicht vanuit de cabine belemmeren. Verkeersveiligheid staat immers hoog in het vaandel van TLN en haar leden. TLN beveelt daarom aan uw eigen voertuig(en) te checken op accessoires die het moeilijker maken goed naar buiten te kunnen kijken, voordat handhavers daarop beboeten. Een geldboete is zonde, een ongeval is onherroepelijk.

Jaarlijks vallen meerdere slachtoffers te betreuren ten gevolge van zogenaamde ‘dode hoek ongevallen’. De sector zet zich reeds jaren in om dode hoek ongevallen te voorkomen. Het voorlichtingsproject Veilig-op-Weg van TLN en Veilig Verkeer Nederland helpt daarbij.

Bron: TLN

 
 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven