Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2018 topjaar voor haven van Antwerpen

Met een 6e jaarrecord groei in alle cargotypes en een recente investeringsgolf gaat 2018 voor de haven van Antwerpen de boeken in als ‘grand cru’ jaar. De bevestiging van de aantrekkingskracht van de haven en de bestendiging van haar positie als wereldspeler en grootste geïntegreerde Europese chemische cluster dragen essentieel bij aan de continuïteit van haar rol als grootste economische motor van ons land. Hieronder vindt u de finale jaarcijfers voor 2018..

Ongeziene groei in alle segmenten
Met een groei van 5,2% ten opzichte van 2017 worden de eerder gemaakte prognoses voor een 6e jaarrecord op rij bevestigd. De totale overslag in 2018 komt uit op 235,2 miljoen ton, een nieuw record, met een ongeziene groei in alle cargotypes.

Containergrafiek blijft groeien
De stevige groei van de containertrafiek zet door tot 130,9 miljoen ton (+6,4%) of 11,1 miljoen TEU (+6,2%). Alle vaargebieden noteren een groei, zowel in de aan- als afvoer, met als enige uitzondering de aanvoer uit het Nabije Oosten en Latijns-Amerika die een lichte daling laat optekenen.

Zeeschepen
Er liepen in 2018 14.595 zeeschepen (+2,6%) aan in Antwerpen. De bruto tonnenmaat van deze schepen steeg met 3% tot 418.838.751 BT.

Bron: Port of Antwerp

Publicatiedatum: