Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kabinet pleit voor versoepeling erkenningseisen producentenorganisaties in groenten en fruit

Het kabinet pleit ervoor de erkenningseisen voor producentenorganisaties voor de groenten- en fruitsector te versoepelen en daarmee het onderscheid in erkenningscriteria tussen deze sectoren en andere landbouwsectoren op te heffen. Deze eisen zijn nu nog te stringent waardoor erkenning wordt ontmoedigd. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer over de Geannoteerde agenda Landbouw- en Visserijraad 28 januari 2019. 

Het kabinet wil de mogelijkheden voor samenwerking in brancheorganisaties ook verder versterken met als doel een redelijke vergoeding te realiseren voor duurzaamheidsinspanningen van de primaire producent. Het kabinet zet zich ervoor in dat de doelen waarvoor brancheorganisaties kunnen worden erkend daartoe worden verruimd. 

Ook is het kabinet van mening dat naast producentenorganisaties brancheorganisaties geschikt zijn om met maatregelen via operationele programma’s bij te dragen aan bepaalde doelstellingen die lidstaten van de Europese Unie moeten nastreven. Schouten pleit er daarom concreet voor de kring van begunstigden van sectorale steun uit te breiden tot brancheorganisaties in alle sectoren. In de voorstellen van de Europese Commissie ontbreken deze voorstellen.

Bron: Ministerie van LNV

Publicatiedatum: