Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kabinet pleit voor versoepeling erkenningseisen producentenorganisaties in groenten en fruit

Het kabinet pleit ervoor de erkenningseisen voor producentenorganisaties voor de groenten- en fruitsector te versoepelen en daarmee het onderscheid in erkenningscriteria tussen deze sectoren en andere landbouwsectoren op te heffen. Deze eisen zijn nu nog te stringent waardoor erkenning wordt ontmoedigd. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer over de Geannoteerde agenda Landbouw- en Visserijraad 28 januari 2019. 

Het kabinet wil de mogelijkheden voor samenwerking in brancheorganisaties ook verder versterken met als doel een redelijke vergoeding te realiseren voor duurzaamheidsinspanningen van de primaire producent. Het kabinet zet zich ervoor in dat de doelen waarvoor brancheorganisaties kunnen worden erkend daartoe worden verruimd. 

Ook is het kabinet van mening dat naast producentenorganisaties brancheorganisaties geschikt zijn om met maatregelen via operationele programma’s bij te dragen aan bepaalde doelstellingen die lidstaten van de Europese Unie moeten nastreven. Schouten pleit er daarom concreet voor de kring van begunstigden van sectorale steun uit te breiden tot brancheorganisaties in alle sectoren. In de voorstellen van de Europese Commissie ontbreken deze voorstellen.

Bron: Ministerie van LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven