Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hoge gemberprijs in China wakkert productie voor volgend seizoen aan

"Dit jaar is de gemberprijs erg hoog en dat is vooral te danken aan het feit dat er 2018 veel neerslag viel  in de voornaamste teeltgebieden. Dit heeft geleid tot een kleinere gemberoogst. Daar komt nog bij dat de grote hoeveelheden regen hun weerslag hebben gehad op de kwaliteit van de gember. De prijs ligt dus hoger dan normaal en ook de exportprijs is gestegen. Het hoge prijsniveau was voor telers aanleiding om nog meer gember te planten voor komend seizoen. Vandaar dat de productie volgend jaar naar verwachting zal groeien. In Europa wordt ook gember uit Peru geïmporteerd maar de hoeveelheden zijn veel kleiner dan die uit China. We hebben dus weinig last van concurrentie," vertelt Wenjun Zhao van Anqui Luxing Food. 

"We exporteren onze gember naar Europa, Amerika en het Midden-Oosten. Europa is verreweg onze grootste markt. We ondervinden geen enkel probleem bij de export naar Amerika ondanks dat voor veel producten extra hoge heffingen gelden vanwege de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China. Ons product valt hier gelukkig buiten. De reden hiervoor is wellicht dat gember een basisingrediënt in de Amerikaanse keuken is. De Amerikaanse regering voert geen extra heffingen in voor een product dat zo veel mensen gebruiken."


“Momenteel zijn we bezig met de verkoop van onze gember. We zijn  nog niet begonnen met planten. Ik denk dat we hier over een maand of drie mee starten. We bieden verpakkingsformaten van 5, 10 of 13 kilo aan. In Europa zijn die van 5 en 13 kilo het populairst," aldus Zhao. 


Anqiu Luxing Food is een particuliere onderneming die zich bezighoudt met de verwerking van verse groenten. De fabriek bevindt zich in Linghe Town Anqui in de Chinese provincie Shandong. Het bedrijf levert verse en gedroogde gember aan markten in Europa, het Midden-Oosten en Amerika en komt graag in contact met nieuwe partners. Dit jaar is Anqui Luxing Food aanwezig op de Fruit Logistica in Berlijn, hal 6.2/D-09b. 

 

Wenjun Zhao – general manager
Anqiu Luxing Food Co., Ltd.
Phone: +86 1500 6562100
Email: baron@niceginger.com  
http://www.aqlvxing.com/ 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven