Stabiele maar kleinere aanvoer Peruaanse zoete uien

Er komen momenteel goede hoeveelheden Peruaanse zoete uien de Verenigde Staten binnen. "We zijn nu ongeveer halverwege het Peruaanse zoete uienseizoen," vertelt John Shuman van Shuman Produce in Reidville, Georgia. "De huidige aanvoer is goed en we bereiden ons voor op de vraag rondom de feestdagen. 

Hoewel de voorraden prima zijn, merkt Shuman op dat het totale aantal containers dat vanuit Peru verladen is met ongeveer 7% is gedaald. Hij voegt er aan toe dat de meeste zoete uien momenteel uit Peru afkomstig zijn maar dat er ook extra volumes van bepaalde rassen aangevoerd worden uit Pacific Noordwest, Nieuw-Mexico en Nevada. De maatsortering blijft over het algemeen een mix van extra groot, groot en middelgroot."

 

Vraag trekt aan in aanloop naar de feestdagen 
De vraag naar het product zal waarschijnlijk aantrekken. "We verwachten een sterke vraag in de aanloop naar de feestdagen," vervolgt Shuman. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf ook rekent op een goede steun voor haar Feeding America-programma vanuit de retailsector. In het kader van dit programma wordt op de zakken RealSweet van Shuman het Feeding America-initiatief gepromoot, dat 50.000 maaltijden verzorgt voor gezinnen in nood. 

De vraag naar zoete uien is het hele jaar door sterk. "Peruaanse zoete uien zijn steeds meer in trek bij Amerikaanse retailers," vervolgt Shuman. "De vraag blijft groeien en zeker nu de winter en feestdagen er weer aankomen."

Stabiele prijzen
Momenteel zijn de prijzen voor zoete uien vergelijkbaar met die van vorig jaar. Hoewel er prijzen worden gemeld tussen de €14 en €17 liggen ze veelal rond de €15 en €16. "Gezien de sterke vraag gedurende de wintermaanden verachten we een stabiele markt met kans op een prijsstijgingen zodra de aanvoer van zoete uien uit andere teeltgebieden afneemt," legt Shuhman uit, die vertelt dat hij tot begin maart rekent op goede hoeveelheden zoete uien. 

Ondertussen is in Georgia het planten voor de binnenlandse voorjaarsoogst Vidalia uien ook weer begonnen. "We zijn eerder deze maand begonnen met het uitplanten van onze Vidalia uien," aldus Shuman. "Ondanks de vele regenbuien van de laatste dagen vordert het planten goed." 

 

John Shuman
Shuman Produce
Tel: +1-912-557-4477
john@shumanproduce.com 
www.realsweet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.