Coviran opent nieuwe winkels in Portugal

Taiwanese supermarktsector breekt records
De Taiwanese supermarktsector had in de eerste negen maanden van dit jaar een recordomzet van NT$165,4 miljard (€4,7 miljard). Ook het record voor het aantal winkels werd gebroken, met een totaal van 2.201 vestigingen. Dit blijkt uit een verslag van het Taiwanese ministerie voor Economische Zaken. In de periode van januari tot september steeg de omzet van Taiwanese supermarkten jaar op jaar met 5,9%. De omzetgroei bij warenhuizen en hypermarkten was minder groot, met respectievelijk 2,87% en 3,77%. Buurtwinkels hadden daarentegen een sterkere omzetgroei met 6,7%.
Bron: taipeitimes.com

E-commerce in Rusland heeft waarde van  €14,2 mld
De Russische online sector had in 2017 een waarde van zo'n €14,2 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van bijna 13%. Voor het komende jaar wordt verwacht dat de sector met een vergelijkbaar percentage toe zal nemen. De waarde van de sector wordt zodoende geraamd op €15,9 miljard. Deze prognose is afkomstig van het E-commerce Report Russia 2018, dat is gepubliceerd door de Russische E-commerce-stichting. De waarde van de Russische online sector van 2017 komt overeen met prognoses die in september 2017 werden opgesteld door Russische brancheorganisaties.
Bron: ecommercenews.eu

Metcash bouwt nieuw dc in Zuid-Australië
Metcash heeft een leasecontract afgesloten boor de bouw van een nieuw distributiecentrum in Gepps Cross in Zuid-Australië. De nieuwe faciliteit krijgt een oppervlak van 68.000 vierkante meter en dient ter vervanging van het huidige dc in Kidman Park. De nieuwe faciliteit moet tot meer efficiëntie leiden en mogelijkheden geven voor een breder assortiment. De bouw wordt volgens de plannen voltooid in het midden van 2020, waarna er wordt verhuisd naar Gepps Cross.
Bron: insideretail.com.au

Coviran opent nieuwe winkels in Portugal
De Spaanse supermarktketen Coviran breidt zijn aanwezigheid in Portugal uit met twee nieuwe vestigingen. Coviran heeft binnen de Portugese sector een marktaandeel van 0,85%. Binnen het segment voor winkels die kleiner zijn dan 1.000 vierkante meter is dit aandeel 2,15%. Het bedrijf heeft door het hele land meer dan 300 vestigingen, waarvan 200 direct onder het merk Coviran actief zijn. De keten is actief in 18 districten en op de eilanden Madeira en de Azoren.
Bron: esmmagazine.com

X5 Retail Group breidt import vanuit Azerbaijan en Oezbekistan uit
X5 Retail Group, dat een van de grootste supermarktketens van Rusland beheert, gaat zijn samenwerking met partners in Oezbekistan en Azerbaijan uitbreiden. Het aantal importproducten uit deze landen wordt vergroot. Volgens directeur Maxim Novikov van de dochteronderneming RVI neemt het volume van de import van AGF uit Centraal-Azië toe. Zodoende is meer groente en fruit uit Azerbaijan en Oezbekistan voor handen in de ketens van X5, zoals bij Pyaterochka, Perekrestok, Karusel en Perekrestok Express. "Ons bedrijf koopt onder andere watermeloenen, kaki's, granaatappelen, druiven, meloenen, nectarines, perziken, abrikozen, citroenen, appelen, komkommers, tomaten, wortelen, bieten, kool en knoflook uit Azerbaijan en Oezbekistan in," aldus Novikov.
Bron: marketscreener.com

VS: Lucky's Market lanceert thuisbezorging in zes staten
Lucky's Market heeft in 18 stadsgebieden in zes Amerikaanse staten thuisbezorging mogelijk gemaakt. Via de mobiele app Lucky's Market Delivers is thuisbezorging beschikbaar in regio's in Colorado, Florida, Georgia, Iowa, Missouri en Montana. De thuisbezorging wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met het online platform Shipt, dat een onderdeel is van Target.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Spar Group meldt resultaten voor derde kwartaal
Spar Group, Inc., dat onder andere actief is in landen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en Afrika, heeft de resultaten voor het derde kwartaal bekend gemaakt. In de periode tot 30 september stond de omzet op $58,4 miljoen (€51,2 miljoen) dankzij een toename van 20%, oftewel $9,6 miljoen (€8,4 miljoen). $2,3 miljoen (€2,0 miljoen) van deze toename was afkomstig van internationale activiteiten. Binnen de VS steeg de omzet jaar op jaar met $7,3 miljoen (€6,4 miljoen). Over de afgelopen negen maanden tot 30 september steeg de omzet met $40,8 miljoen (€35,8 miljoen), oftewel 31% tot $172,2 miljoen (€151,0 miljoen). De internationale activiteiten droegen $18,6 miljoen (€16,3 miljoen) hieraan bij, terwijl de activiteiten binnen de VS voor $22,2 miljoen (€19,5 miljoen) aan extra omzet zorgden.
Bron: globenewswire.com

VS: Schwan's verkoopt aandeel van 80% aan Zuid-Koreaans bedrijf
De in Minnesota gevestigde distributeur Schwan’s heeft onlangs bekend gemaakt dat een aandeel van 80% is verkocht aan het Zuid-Koreaanse bedrijf CJ CheilJedang. Het bedrijf, dat ook wel bekend staat als CJCJ en het grootste voedingsmiddelenbedrijf van Zuid-Korea is, nam het aandeel over voor $1,8 miljard (€1,58 miljard). Schwan's blijft in bezit van een minderheidsbelang van 20%. Ook blijft de functie van CEO in handen van dezelfde persoon, Dimitrios Smyrnios. De voornaamste activiteiten van Schwan's op het gebied van thuisbezorging blijven gefocust op Minnesota, terwijl het hoofdkantoor in Bloomington, Minnesota blijft staan. Door de overname krijgt CJCJ de beschikking over 17 bedrijven voor levensmiddelen en 10 distributiecentra in de VS. "Er zijn uiteraard wat zenuwen bij een overname zoals dit," zei Dimitrios Smyrnios. "We willen vooral groeien. Dit is geen poging om onze kosten te drukken."
Bron: fooddive.com

VS: Natural Grocers meldt sterk vierde kwartaal
Het in Colorado gevestigde Natural Grocers had een positief vierde kwartaal. In de periode tot 30 september nam de netto omzet toe met 9,6% tot $217,5 miljoen (€190,8 miljoen). De vergelijkende winkelomzet steeg met $12,6 miljoen (€11,1 miljoen), terwijl nieuwe vestigingen goed waren voor een omzettoename van $6,4 miljoen (€5,6 miljoen). De dagelijkse vergelijkende winkelomzet steeg in het vierde kwartaal met 6,3%. In dezelfde periode van 2017 stond dit percentage nog op 2,1%. Het aantal dagelijkse transacties is met 3,8% toegenomen en de grootte per transactie is met 2,5% gestegen.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Kroger onthult locatie nieuw distributiecentrum
Kroger heeft de locatie bekend gemaakt voor een nieuw distributiecentrum, dat wordt opgezet in samenwerking met het Britse Ocado. Het dc komt te staan in cincinnati. De faciliteit wordt voor een groot geautomatiseerd met geavanceerde robottechnologie, waarmee bestellingen kunnen worden samengesteld en producten in opslag kunnen worden geplaatst. Kroger is van plan om op deze manier 20 nieuwe faciliteiten op te richten, zodat de manier waarop online bestellingen worden verwerkt kan worden gemoderniseerd. Het eerste dc heeft een oppervlak van ongeveer 31.000 vierkante meter. Er is voor US$55 miljoen (€48,2 miljoen) geïnvesteerd. Naar verwachting zal het nieuwe dc zo'n 410 nieuwe banen genereren in de omgeving van Cincinnati.
Bron: winsightgrocerybusiness.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven