Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Strauss Verpackungsmachines:

Preiverwerkingsmachine ingezet in aspergesector

Strauss Verpackungsmaschinen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt machines rondom de oogst en verwerking van asperges, appelen en prei. Deze herfst presenteert het bedrijf op de expoSE in Karlsruhe een nieuwe deelautomatisering van haar weeginstallatie SVA-17. Deze uitbreiding van de machine wordt al sinds meer dan vijftien jaar voor prei gebruikt en moet nu ook in de aspergesector het werk verlichten. Vanwege de kwetsbaarheid van de asperge moest de technologie echter eerst nog verfijnd worden.

„Bij ons komt het gehele productpalet uit één hand", zegt Matthias Kinzel, die zelf al sinds veertien jaar bij het bedrijf werkt – aanvankelijk in het technisch support en bij de ingebruikname van de machines, inmiddels op de verkoopafdeling: „Van de ontwikkeling, projectering, programma-ontwikkeling en constructie van de machines, tot aan de eindmontage vindt alles onder één dak plaats. De machines worden bij ons gemonteerd, ingesteld en getest voordat ze de fabriek verlaten. Ook de installatie, ingebruikname en de service wordt door ons verricht."

Strauss Verpackungsmaschinen op de expoSE
„Naast de combinatie-aspergeweegmachines presenteren we op de expoSE onze aspergesorteerinstallatie met diverse opties. Onze beursbezoekers krijgen bovendien informatie over onze getrokken en zelfrijdende aspergeoogsthulpen en onze GUB-Buncher, een standalone machine die men zowel met de aspergesorteermachine alsook met de weegmachine kan combineren– daarmee worden automatisch elastieken of naar keuze ElastiTAG‘s om de aspergebundels gespannen", zegt Matthias. „Vaak worden de elastieken nog met de hand om de aspergebundels heen gedaan. Wij hebben de GUB-Buncher al veertien jaar in de collectie en hebben hem sindsdien steeds verder ontwikkeld. Deze oplossing wordt hoofdzakelijk voor asperges gebruikt maar momenteel wordt de machine ook toegepast bij mini-broccolini in Australië. Binnenkort zal de machine ook in de VS voor bosuien en prei gebruikt worden."

Internationaal succes
„We hebben een vaste clientèle in 25 landen ter wereld. Daartoe horen Noord- en Zuid-Amerika, Canada, Engeland, veel buurlanden van Duitsland, tot aan Israël, Australië en zelfs Zuid-Afrika." De flexibele Zuschnitt van de machinale oplossingen speziell auf die Bedürfnisse der Kunden is de sleutel tot het succes, verklaart Matthias. „We bieden een service van de aanvraag en de projectering tot aan het kant-en-klare product. Ook de reparatie, het onderhoud en het in stand houden van de machines komt uit één hand." Bovendien kunnen afzonderlijke segmenten van ons portfolio met reeds bestaande productielijnen gecombineerd en uitgebreid worden. Daarbij beperkt men zich bij Strauss ook niet op speciale bedrijven: „We leveren aan iedereen – van de teler met bijvoorbeeld drie hectare tot aan grote bedrijven met meerdere honderden hectare."

Verpakkingen
Wat betreft de duurzaamheid ziet de deskundige de kracht van het bedrijf vooral in de lange levensduur van de machines. „Onze machines voor de appelsector zijn deels al meer dan dertig jaar in gebruik. In de aspergesector . In de aspergesector is het net zoiets: de machines die we sinds midden/ eind jaren '90 geïnstalleerd hebben worden nu nog steeds gebruikt. De machines hebben een lange levensduur, wat ze qua materiaal heel duurzaam maakt," vertelt Matthias.

Door zijn jarenlange ervaring bij de machinebouwer heeft hij al veel verpakkingstrends voorbij zien komen. Over het algemeen richt men zich bij Strauss echter altijd naar de wensen van de klant. „Als onze klanten nieuwe eisen aan verpakkingen hebben, dan reageren we daarop. We doen altijd ons best om de machines aan te passen of nieuwe oplossingen te leveren", aldus Matthias. „In de afgelopen jaren was te zien dat ook bij witte asperges vaker gebruik gemaakt werd van de GUB-Buncher, om een alternatief voor kunststofverpakkingen te kunnen bieden. Groene asperges werden grotendeels altijd al in bundels met elastiek verpakt – bij de witte asperges zet deze trend steeds meer door."

Voor verdere informatie:
Matthias Kinzel  
Strauss Verpackungsmaschinen GmbH
Felix-Wankel-Straße 22-24
21614 Buxtehude
Deutschland
Telefoon: +49 (0)4161 74020
E-mail: info@strauss-pack.com
Web: www.strauss-pack.de/