Protesten in Frankrijk zorgen voor transportproblemen

Na een paar dagen van hevige protesten in Frankrijk staan de Gele Vesten, zoals de demonstranten worden genoemd, er niet goed voor. Er is één dode te betreuren en 409 actievoerders zijn gewond geraakt waarvan 14 ernstig. Daarnaast vonden er 282 arrestaties plaats.

Ongeveer 300.000 mannen en vrouwen in zijn de straat op gegaan en hebben blokkades opgeworpen. Het is een protest zonder leider of woordvoerder, dat zich richt tegen de hoge brandstofprijzen.

Ruim 2.400 straten, snelwegen, rotondes en viaducten werden geblokkeerd. Hierdoor ontstonden er problemen met de logistiek en dit trof ook het groenten- en fruittransport.

Pino Del Gaudio, die actief is op de groothandelsmarkt in Rungis bij Parijs, vertelt over deze vervelende situatie.

"Zaterdag 17 november werden alle activiteiten opgeschort. Er werd dus niets gedaan. De supermarkten hadden gelukkig nog voldoende voorraad om de schappen te vullen want de situatie duurde maar een paar dagen. We hopen dat de situatie zich nu stabiliseert."

"Er heerst onvrede, maar er is ook angst. Veel mensen durven hun huis niet meer uit tem komen en geen boodschappen te doen. De demonstranten willen hun inkomen verdedigen in een situatie waarin de belastingdruk steeds verder toeneemt", zegt de ondernemer.

Er worden nog meer protesten verwacht, waaronder in de transportsector.

"Ondanks deze problemen moet ik helaas wel constateren dat de levensstandaard Frankrijk nog altijd hoger is dan in Italië en ik hoop dat dit vroeg of laat verandert," besluit Del Gaudio.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven