Martijn van Damme: "Er wordt nu al voor 45-50 cent verkocht op januari"

Prijzen rijzen pan uit op overspannen uienmarkt

Tholen - Lagen de uienprijzen al op een hoog niveau, in een week tijd is de stemming nog eens vaster geworden. "De verwachtingen zijn dat de uien nog eerder op zijn dan gedacht en dat resulteert in deze overspannen markt", constateert Martijn van Damme van Dacomex. "De prijzen rijzen de pan uit. In een week tijd is er 10 cent bijgekomen. Er wordt nu al voor 45-50 cent verkocht op januari en voor direct wordt er ook al 40 cent betaald."

"Dit enorme prijseffect komt met name doordat leveranciers van supermarkten uien nodig hebben tot er importuien beschikbaar zijn. Zij moeten nu wel vooruit kopen als ze hun afnemers tot maart uien willen kunnen leveren, maar dat staat wel los van de export", vervolgt Martijn.

'"De vraag is hoe Afrika, als enige hoofdafnemer, hierop gaat reageren. Het voordeel is dat de markten niet overvoerd zijn, dus het komt niet op een cent per kilo aan, maar de uien worden nu wel dermate duur dat er veel minder geconsumeerd zal gaan worden. Al met al wordt het een spannende markt voor de komende maanden."

Voor meer informatie:
Dacomex
Provincialeweg 46
Sint-Maartensdijk
Tel: 0166-662550
Fax :0166-664260
martijn@dacomex.nl
www.dacomex.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.