Nieuw Zeelandse overeenkomst om uiensector te beschermen

Biosecurity New Zealand en Onions New Zealand hebben een overeenstemming bereikt over de financiering om toekomstige reacties op het gebied van bioveiligheid voor te bereiden. Beide partijen ondertekenden een operationeel akkoord op 7 november.

"De overeenkomst toont toewijding aan het werken in een sterk partnerschap om de paraatheid voor de insleep van specifieke plagen en ziekten te versterken", zegt Andrew Spelman, waarnemend directeur van Biosecurity NZ.

"Dit gaat over beide organisaties die de handen uit de mouwen steken om de paraatheid op het gebied van bioveiligheid onder de GIA (Government Industry Agreement) te verbeteren."

Op grond van deze overeenkomst zullen Biosecurity NZ en Onions New Zealand gezamenlijk paraatheidsactiviteiten financieren die de paraatheid voor de insleep van plagen en ziekten die als een grote zorg voor de uiensector worden beschouwd zullen verbeteren. Biosecurity NZ en Onions New Zealand traden in 2014 en 2015 toe tot de GIA.

"Het ondertekenen van een operationele overeenkomst zal het partnerschap versterken dat zich de afgelopen jaren heeft gevormd en ervoor zorgen dat we voorbereid zijn voor de toekomst op het gebied van bioveiligheid," zegt Spelman.

De Chief Executive Officer van Onions New Zealand Michael Ahern zegt: "We zien deze overeenkomst als een goede initiële investering in risicobeheer voor onze sector onder GIA. Het lijdt geen twijfel dat de hoeksteen van een goede strategie voor bioveiligheid een weloverwogen paraatheidsplan van de sector en de overheid is."

Een van de taken die voor ons liggen is het opstellen van een paraatheidsplan voor Delia antiqua (uienvlieg), een plaag die verantwoordelijk is voor tot 90% van de oogstverliezen in overzeese gebieden met een gematigd klimaat. Dit plaagdier wordt momenteel niet gevonden in Nieuw-Zeeland.

Biosecurity NZ maakt deel uit van het ministerie voor primaire industrieën.

Voor meer informatie:
MPI
Tel: +64 4 894 0100
Email: info@mpi.govt.nz  
www.mpi.govt.nz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven