Baker & Murakami, Treasure Valley

Uienseizoen in Oregon en Idaho voorbij

In de regio Treasure Valley, in het oosten van Oregon en Idaho, zit het rooiseizoen van uien er weer op. Volgens Cameron Skeen van Baker & Murakami is de oogst normaal. "We zijn deze week gestopt met rooien, dus dat deel van het seizoen hebben we achter de rug," vertelt Skeen. "De totale oogst komt dicht in de buurt van het historische gemiddelde en ook de maten en kwaliteit zijn normaal."

Hoewel Skeen tevreden is over de oogst, vertelt hij dat de markt voor gele uien de laatste tijd slap is. "Al het hele jaar stelt de markt voor gele uien teleur," vervolgt hij. "De afzet verloopt vlot maar de prijzen zijn lager. Rode en witte uien doen het daarentegen veel beter en de markt voor deze rassen is goed. Naar het schijnt zou er reden tot optimisme zijn voor gele uien vanwege het wereldwijde aanbod maar dit zien we op onze eigen markt nog niet terug. Iedereen probeert zijn gele uien snel kwijt te raken en daarom zijn de prijzen zwak."

Vooruitkijken naar de komende weken

Met de feestdagen in aantocht zullen de komende weken doorslaggevend zijn voor uientelers. De vraag zal naar verwachting aantrekken en telers wachten af tot de markt weer opleeft. Transport is een andere punt waar rekening mee dient te worden gehouden. Tot dusver is de situatie dit jaar stukken beter dan vorig jaar toen de sector met een ernstig tekort aan vrachtwagens kampte. Telers zijn zich er echter van bewust dat dit zomaar kan veranderen, zeker in de periode rondom de kerstdagen en oud en nieuw. 

"De vraag zal in de aanloop naar de feestdagen toenemen," merkt Skeen op. "We verwachten grotere bedrijvigheid op de markt, alhoewel hiervan tot nu toe nog geen sprake is geweest. Het valt nog te bezien hoe de markt de komende weken zal reageren," vervolgt Skeen. "Transport blijft een essentiële factor. De afgelopen maanden is de beschikbaarheid van vrachtvervoer toereikend geweest maar naarmate het jaar vordert, kan er krapte ontstaan en we maken geen gebruik meer van diepladers."

Nieuwe verpakkingslijn blijven verbeteren
Vorig jaar heeft Baker & Murakami een gloednieuw, geavanceerde verpakkingslijn laten installeren, compleet met automatische wegers, sorteerders en palletiseerders. Het was een enorme investering die volgens het bedrijf noodzakelijk was om haar voorsprong op de markt te behouden en de kosten op de lange termijn te verminderen. Dit jaar werkt het bedrijf volgens Skeen aan de verdere verbetering van het proces omdat er bij dit type hoogstaande technologische oplossingen natuurlijk veel te leren valt. 

"We hebben vorig jaar uitzonderlijk goede resultaten met onze nieuwe lijn geboekt en dit jaar richten we ons op een verdere verfijning van het proces," vertelt Skeen. "Het is een heel leerproces maar het zal gemakkelijker gaan dan vorig jaar toen alles nog totaal nieuw voor ons was. We proberen te verbeteren waar we kunnen om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Wat onze verpakkingen betreft, zijn we blij dat we gekozen hebben voor uniformiteit en kwaliteit en we krijgen hier regelmatig positieve reacties op. Er is dus reden genoeg tot optimisme in deze fase van het seizoen."

Voor meer informatie:
Cameron Skeen
Baker & Murakami
Tel: +1 (541) 889-3131
cskeen@bakerandmurakami.com
www.bakerandmurakami.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.