Bezoekers vooral op zoek naar onbekende producten

Aantal bezoekers Veggipedia verdubbeld

Tholen - Informatiedatabase Veggipedia wordt veel geraadpleegd om meer te weten te komen over relatief onbekende producten, zo blijkt uit de statistieken. "Bezoekers toonden bijvoorbeeld veel interesse in cherimoya, kaki en minneola", vertelt Kim van Luijk van NAGF. "Maar naar achtergrondinformatie over mandarijnen wordt ook vaak gezocht." Het bezoek aan Veggipedia blijft stijgen: van 1000 bezoekers per dag in december 2017 tot ruim 2000 dagelijkse bezoekers in oktober 2018.  

Team NAGF/Veggipedia: Patricia Ploeger, Kim van Luijk, Maaike de Leeuw, Karin Bemelmans, Nancy Lentjes, en Dennis Kraaijeveld

Gezochte producten
De pagina over minneola is het meest bekeken (11k maal), daarna volgen cherimoya, piel de sapo, maracuja en kweepeer. De meest bezochte groentepagina is kidneybonen, daarna gevolgd door de limaboon. De plekken 3 tot en met 5 zijn respectievelijk ingevuld door augurk, peterseliewortel en tomaten geel en oranje.

Veggipedia is een informatie database met weetjes over groenten en fruit zoals voedingswaarden, bereidingstips, bewaaradviezen en meer. Als onderdeel van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) heeft Veggipedia een een nieuwe look en feel gekregen. De database sluit nu beter aan bij de Ga voor Kleur campagne van het NAGF. Vandaag was de officiële en feestelijke lancering van Veggipedia 2.0 door Karin Bemelmans, coördinator van het NAGF. 

Karin Bemelmans laat de vernieuwde website zien

Vernieuwd
De vernieuwde website is geschikt gemaakt voor het gebruik op de mobiele telefoon of tablet. "We willen het bereik van Veggipedia hiermee verhogen en zoveel mogelijk consumenten inspireren", vertelt Kim. "Tot op heden hebben we in totaal 340k bezoekers op Veggipedia, het doel voor aankomend jaar is 1 miljoen bezoekers."

Een toast op de nieuwe website

Aanvullen
Veggipedia bevat ruim 450 verschillende groente- en fruitsoorten, van aalbessen tot zwarte zapote. De gegevens komen vanuit de groente- en fruitsector zelf, die de achtergrondinformatie en variëteiten aanlevert. "Zo heeft Banken Champignons laatst informatie over paddenstoelen aangeleverd en Koppert Cress over alle soorten cressen. Iedereen is welkom om informatie bij ons aan te leveren", vertelt Kim.
Het NAGF zet de info in de database en zoekt er tips en recepten bij. Op dit moment staan er meer dan 400 recepten met groenten en fruit als hoofdingrediënt in de database. "Dus wanneer er gegevens ontbreken of suggesties zijn voor nieuwe producten, recepten, variëteiten of andere relevante informatie dan kunnen mensen een mail sturen naar info@nagf.nl."

Voor meer informatie:
Nationaal Actieplan Groenten en Fruit
Kim van Luijk
T:+31 (0)6 – 57435385
info@nagf.nl 
www.veggipedia.nl  

HortiVERSum
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE  Zoetermeer
T: +31 79 36 81 185

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.