Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ton Smolders, Engels Machines:

"De aspergesector gaat voor efficiëntie"

"Na afloop van de International Asparagus Days te Cesena kan de conclusie getrokken worden dat de ondernemers in de aspergesector volop belangstelling hebben voor het efficiënter oogsten van asperges en de oogst te sturen door middel van foliemanagement", concludeert Ton Smolders,  Crop Specialist Asparagus van Engels Machines. "We hebben twee dagen uitgebreide veld demostraties uitgevoerd en toonden de vele bezoekers hoe eenvoudig en efficiënt onze machines in het veld zijn.

Meerdere folies tegelijk
De kernwaarde van ons bedrijf is dan ook oplossingen bieden voor de uitdagingen die de aspergeteler dagelijks tegenkomt. Het oogstproces is daarin een belangrijke factor. Engels Machines heeft zich op dit thema gespecialiseerd. Als oplossing wordt de inzet van de AspergeSpin in de combinatie met de M-bogen aangeboden. De combinatie AspergeSpin en M-bogen zijn essentieel onderdeel in de toepassing van foliemanagement. Doordat het bedrijf een gepatenteerd systeem aanbiedt, waarin de bogen in de lengterichting langs de rug staan, kan men meerdere folies met de machine oplichten en weer in de gewenste configuratie neerleggen. Het systeem biedt 6 mogelijkheden voor hoe men de aspergefolie op de aspergerug kan afleggen. Door deze folieconfiguratie kan men sturing geven aan de bodemtemperatuur. Deze is leidend in opbrengst en kwaliteit."

Belangstellenden bij demonstratie tijdens International Asparagus Days

Door middel van de demonstraties konden de bezoekers zien hoe tunnels efficiënt te plaatsen en de folie te configureren. Tom: "De bezoekers reageerden enthousiast op de mogelijkheid die geboden wordt om sturing te geven aan de bodemtemperatuur."

AspergeSpin tijdens demonstratie

Ook voor de oogst van groene asperge heeft Engels Machines een introductie. Naast de al bestaande elektronisch gestuurde  ASGreen, biedt Engels de mechanisch gestuurde ASV aan.

Introductie ASV voor de oogst van groene asperge

"Engels Machines blijft innoveren om het rendement voor de aspergeteler optimaal te behouden. De International Asparagus Days hebben zowel Engels Machines alsook de bezoekers een gezonde prikkel gegeven over waar het rendement te vergroten is. Dat de efficiëntie in de oogst een belangrijk factor is mag blijken uit het feit dat Engels Machines dit jaar de 10.000 machine gaat uitleveren", besluit Tom.

Voor meer informatie:
Engels Innovatietechniek
Ton Smolders
Maasbreeseweg 19
Panningen, Nederland
Tel. +31 (0)77 307 4588
info@engelsmachines.nl 
www.engelsmachines.nl 

 

Publicatiedatum: