Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De DNA Foodbox: afvallen op basis van DNA

Bilder & De Clercq is in samenwerking met Omnigen en DNAisyou een nieuw concept gestart: De DNA Foodbox. Dat meldt vergelijkingswebsite Maaltijdbox.com

Het gaat om een persoonlijke maaltijdbox die het mogelijk maakt om gericht af te vallen gedurende een periode van 12 weken. Deze maaltijdbox is volledig gepersonaliseerd op basis van het DNA-profiel van de consument. Zoals we van een foodbox gewend zijn worden alle benodigde ingrediënten en recepten thuisbezorgd.

Hoe werkt de DNA-Foodbox?
De DNA-foodbox kan worden aangevraagd via via DNAfoodbox.com. Consumenten ontvangen thuis allereerst een DNA-kit waarmee ze wat wangslijm kunnen terugsturen. De wetenschappers van Omnigen* analyseren het DNA, en bekijken welke voeding hierbij past.
De voedingexperts van Bilder & de Clercq gaan vervolgens aan de slag met recepten die passen bij het gevonden profiel.

*Omnigen was ook betrokken bij het DNA-diner bij de lancering van tuinbouwinitiatief Vers+ op dinsdagavond 9 oktober 2018

Wekelijks een maaltijdbox op maat
Hierna ontvangt de consument 12 weken lang een persoonlijke maaltijdbox thuisgestuurd. Hierin zitten 5 avondmaaltijden en 7 shakes voor het ontbijt en de lunch. Allemaal afgestemd op het DNA van de consument. De kosten van deze persoonlijke maaltijdbox bedragen €100 per week per persoon.

Waarom moet voeding worden afgestemd op het DNA?
Er bestaan ontzettend veel verschillende diëten. Zo kan bijvoorbeeld het Sonja Bakker dieet voor de een erg goed werken, terwijl het bij een ander niet aanslaat. Bilder & De Clercq gelooft dat dit allemaal in ons DNA zit. De DNA Foodbox bevat daarom precies de juiste hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten in de juiste porties afgestemd op het profiel van de individuele consument.

Bron: Maaltijdbox.com 

Publicatiedatum: