Schouw Informatisering:

"Food Business Event groot succes"

Ruim 100 professionals uit de voedingsmiddelenindustrie, waarvan maar liefst 37% actief in de AGF, kwamen woensdag 3 oktober bijeen in het bijzondere pand Innovatiekracht in Spijkenisse. Een inspirerende plek die vroeg om een inspirerend programma. 

Na de lunch trapte CCO van Schouw Informatisering Steven Doesburg af met de visie van Schouw. ‘We willen klanten vooruit helpen in het realiseren van hun ambities en daarom organiseren we dit soort events, om kennis en innovaties te delen. We willen een trusted partner zijn voor onze relaties. We lopen als technologie partner wellicht op de muziek vooruit, maar we blijven zorgdragen dat we een luisterend oor zijn en blijven, en dat we ons continu aansluiten bij wat de markt wil.’

Trendrapport IT in de voedselverwerkende industrie
Om te bepalen hoe de markt ervoor staat, heeft Schouw Informatisering een onderzoek gedaan naar de impact van IT in de voedselverwerkende industrie. Hier is vervolgens een trendrapport over geschreven. Tijdens een interactieve sessie werd dan ook gekeken in hoeverre dit onderzoek overeenkwam met alle deelnemers in de zaal. Vervolgens is Eric van Uum, Technical Specialist van Microsoft verder ingegaan op de belangrijkheid van data in het gehele Food & Agri ecosysteem en hoe Microsoft hier mee omgaat.

Demand Forecasting en Blockchain
Tijdens een parallelsessie werd er dieper ingegaan op innovaties waarmee Schouw Informatisering al daadwerkelijk aan de slag is gegaan. Enerzijds sprak Prof. Dr. Dr. Cees van Halem van Erasmus Q-Intelligence over Demand Forecasting, hetgeen uitstekende resultaten oplevert die de toepasbaarheid van vraagvoorspelling op basis van Machine Learning technologie bewijzen. Anderzijds sprak Ing. Linda de Bie van Wageningen University & Research over blockchain in de agri-food supply chain. Schouw neemt namelijk deel aan een meerjarig onderzoek naar de toepasbaarheid van blockchain ten behoeve van ketentransparantie.

Trends en ontwikkelingen in de food
Na een korte break nam Sectorspecialist Martijn Rol van de Rabobank het publiek mee in alle trends en ontwikkelingen die plaatsvinden in de groeiende voedingswereld. Consumententrends veranderen de keten en dat vraagt om reactie vanuit de voedingsmiddelenindustrie. Prof Dr. Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen vervolgde met een presentatie over de complexiteit van innovatie en ondernemen. Fouten maken hoort erbij, dat levert briljante mislukkingen en een berg creativiteit op. Het gaf de zaal stof tot nadenken! CEO en Oprichter John Schouw sloot de middag af. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog nagepraat.

Voor meer informatie en onderzoeksresultaten:
Foodware365
info@foodware365.com
www.foodware365.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.