Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Faillissementswet is verouderd'

De faillissementswetgeving van Nederland is verouderd, kost veel geld en banen en moet snel gemoderniseerd worden. Dat vinden deskundigen, schrijft het Nederlands Dagblad.Volgens de berichtgeving komt het nu te vaak voor dat bedrijven die in de problemen zitten, failliet gaan doordat een relatief kleine schuldeiser dwars blijft liggen bij een poging het bedrijf financieel weer gezond te maken. Daardoor gaan jaarlijks duizenden banen en honderden miljoenen euro's meer verloren dan strikt noodzakelijk is.

Als de faillissementswetgeving zou worden aangepast en meer toegesneden zou zijn op de mogelijkheden om een doorstart mogelijk te maken, zouden op zijn minst een deel van de bedrijven gered kunnen worden die nu nog over de kop gaan. Nu is het in Nederland nog zo geregeld dat één onwillige schuldeiser een kansrijk herstructureringsplan kan dwarsbomen. Vooral kleinere en middelgrote bedrijven worden de dupe van de te rigide Nederlandse wetgeving, die uit 1893 stamt.

Bron: Nederlans Dagblad
Publicatiedatum: